SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov'dan Kırım Tatarlarını yok eden Rus teröristleri öven Cumhuriyet gazetesine tepki

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2022 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov'dan Kırım Tatarlarını yok eden Rus teröristleri öven Cumhuriyet gazetesine tepki

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken, Ukrayna tarafından vatana ihanetle suçlanan, eski sözde Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya ile röportaj yapan ve yayımlayan Cumhuriyet gazetesine sert tepki gösterdi. Konuya ilişkin tepkisini ortaya koyan Çubarov, "Cumhuriyet gazetesi, Kırım Tatarlarını yok eden Rus teröristleri övüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yayımlanan Cumhuriyet gazetesi, işgalci Rus güçlerinin 24 Şubat'tan bu yana kesintisiz süren bombardımanlarıyla Ukrayna'da sivillerin ve çocukların hayatını kaybettiği günlerde, Rus işbirlikçisi, insan haklarına ve Rus işgali altında bulunan Kırım'daki yerli Kırım Tatar halkının haklarına karşı işlediği birçok suçla hatırlanan, Ukrayna tarafından vatana ihanetle suçlanan, eski sözde Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya (Natalia Poklonskaya) ile bir röportaj gerçekleştirdi ve bunu internet sitesinde yayımladı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırılarının yirminci günü geride kalırken 15 Mart 2022 tarihinde, Türkiye'de faaliyet gösteren Cumhuriyet gazetesine; Rus işbirlikçisi, eski sözde Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya ile yaptığı röportaj dolayısıyla sert tepki gösterdi. Demokratik toplumlarda profesyonel gazetecilerin, teröristler ve uluslararası suçlularla röportaj yapmaktan kaçındığına dikkat çeken Çubarov'un açıklamasında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov "CUMHURİYET GAZETESİNİN GAZETECİLERİ, KIRIM TATARLARINI YOK EDEN RUS TERÖRISTLERİ ÖVÜYOR!"

"Türkiye'nin, ifade özgürlüğüne gerçekten saygı duyulan demokratik bir ülke olduğunu kimse tartışamaz. Ancak demokratik toplumlarda profesyonel gazeteciler, teröristler ve uluslararası suçlularla röportaj yapmaktan kaçınırlar.

‘Cumhuriyet’ isimli bir Türk gazetesinin, 13 Mart 2022 tarihinde kendi internet sitesinde yer alan röportajı yaptığı Bayan Poklonskaya, insan haklarına ve yerli Kırım Tatar halkının haklarına karşı işlediği birçok suçla hatırlanmaktadır. Poklonskaya, Mart 2014'te sadece Ukrayna Devleti’ne ihanet etmekle sınırlı kalmamış, aynı zamanda işgalci ülke adına ve talimatı doğrultusunda Rusya Tarafına geçerek Kırım Tatar halkının zulmüne öncülük etmişti.

Bayan Poklonskaya, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yasaklanmasını başlatmış, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'ün yasadışı zulmünü ve hapsedilmesini organize etmişti. Bayan Poklonskaya, bazıları daha sonra öldürülmüş olarak bulunan onlarca genç Kırım Tatarının Rus işgalciler tarafından zorla kaçırılmasından suçludur. Ancak Cumhuriyet gazetesinin gazetecileri, uluslararası bir suçlu olan Natalya Poklonskaya ile bir röportaj yapmaktan çekinmemişlerdir.

Bilgili kişiler, Cumhuriyet gazetesinin, maddi sıkıntılar nedeniyle bir süredir Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ile çok yakın ve dostane ilişkiler içinde olduğunu söylüyor. Ancak para (Rus parası) için bile olsa bu, Türk gazetecilerin, suçlu olanları yüceltmeleri için bir bahane olabilir mi?

Rus işbirlikçisi Natalya Poklonskaya Rus işbirlikçisi Natalya Poklonskaya
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.