SON DAKİKA
Hava Durumu

Ceppar: Kırım ve Kırım Tatarları için Ukrayna, Türk Konseyi'nde gözlemci statüsü almak istiyor

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ukrayna’nın, Kırım’ın işgali konusunun tartışıldığı yeni bir uluslararası platformun oluşturulması üzerinde çalıştığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2020 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2020 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ceppar: Kırım ve Kırım Tatarları için Ukrayna, Türk Konseyi'nde gözlemci statüsü almak istiyor

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ukrayna’nın, Kırım’ın işgali konusunun tartışıldığı yeni bir uluslararası platformun oluşturulması üzerinde çalıştığını aktardı. Ceppar, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin böyle bir platform için hayli uygun görüldüğünü ve bu nedenle Ukrayna’nın Türk Konseyi'ne gözlemci olarak katılmak istediğini ifade etti.

Radio Free Europe medya servisine yaptığı açıklamada Ceppar, “Türk Konseyi’nde gözlemci statüsünü almak istiyoruz. Bu, Türk dillerinde konuşan ülkeleri birleştiren bir uluslararası örgüttür… Bu örgüt yardımıyla Kırım, Kırım Tatarları ve işgal konusunu daha çok gündeme getirebileceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KIYİV'DE KIRIM ZİRVESİ DÜZENLENECEK

Bunun dışında Ceppar, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Kırım güvenlik konferansı, yıllık Kırım zirvesi gibi etkinlikler düzenleneceğini de bildirdi. 

Şimdilik tüm bu etkinliklerin hazırlık aşamasında olduğunu dile getiren Ceppar, “Büyükelçiliklerle görüştüğümde tüm bu fikirlerimizi aktarıyorum. Çalışmalarımız Ukrayna Cumhurbaşkanına iletildi. Şimdi bu platformu başlatma fırsatı arıyoruz.” dedi. 

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Norveç’in Kıyiv Büyükelçisi Erik Svedahl ile Rus işgali altındaki Kırım konusunda uluslararası tedbirlerin koordinasyonunu görüştüğü bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.