SON DAKİKA
Hava Durumu

Camala son şarkısını Kırım Tatar şehit Seyran Kadırov'a ithaf etti

Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala, Kardeşim ismiyle çıkardığı son şarkısını geçen yıl ocak ayında Bahmut bölgesindeki Rus saldırılarında şehit olan Kırım Tatar Seyran Kadırov'a adadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Camala son şarkısını Kırım Tatar şehit Seyran Kadırov'a ithaf etti

Kırım Tatar asıllı Ukraynalı şarkıcı Camala, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğüne bağlı Kırım Özel Biriminde görev yapan ve Ocak 2023'te işgalci Rus birliklerinin saldırıları neticisinde hayatını kaybeden Kırım Tatar Seyran Kadırov'a ithaf ettiği yeni bir şarkı yayınladı.

"KARDEŞ GİBİ OLAN ÇOK YAKIN BİR ARKADAŞIMI KAYBETTİM"

Camala, "Kardeşim" adını verdiği eseri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Bir yıl önce ocak ayında, bir kardeş gibi olan çok yakın bir arkadaşımı kaybettim. Onunla ilgili anılar "Kardeşim" şarkısında somutlaştı. Bu, önemli şeyleri söylemeye zaman bulamadığınız tüm kardeşlerinize bir ithaftır. Ukrayna'da savaşın sürdüğü bu iki yıl boyunca ne yazık ki benzer pek çok hikaye yaşandı. Bizi korurken ölen sevdiğimiz insanlar için yapabileceğimiz en az şey onları hatırlamak, anmak ve onlardan alıntı yapmaktır. Onlara bir mektup yazın."

SEYRAN KADIROV, OCAK 2023'TE VEFAT ETMİŞTİ

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 21 Ocak 2023 tarhinde yayımladığı mesajında Kırım Tatarı Seyran Kadırov'un Ukrayna cephesinde hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Çubarov ilgili mesajında, "İyi haber değil, Kırım Tatarı Seyran Kadırov adlı bir yurttaşımız daha cephede şehit oldu. Cenaze töreni 22 Ocak 2023 tarihinde saat 12.00'de Kıyiv Çayka'da. Tanrı ruhunu şad etsin!" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.