SON DAKİKA
Hava Durumu

"BM’nin Kırım’ın Rusya tarafından askerileştirilmesine dair kararına iki yeni madde eklendi"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, 7 Aralık 2020 tarihinde kabul edilen yenilenmiş “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar), Karadeniz ve Azak Denizi’nin Askerileştirilmesi Sorunu” başlıklı karara iki yeni madde eklendi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko, yenilenen kararlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2020 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"BM’nin Kırım’ın Rusya tarafından askerileştirilmesine dair kararına iki yeni madde eklendi"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, 7 Aralık 2020 tarihinde kabul edilen yenilenmiş “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar), Karadeniz ve Azak Denizi’nin Askerileştirilmesi Sorunu”  başlıklı karara iki yeni madde eklendi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko, yenilenen kararlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko Rusya’nın Kırım’ı askerileştirilmesine ilişkin yenilenmiş karara eklenen yeni maddeler hakkında bilgi verdi. Radio Krım.Realii’de dün konuşan Nikolenko, yenilenmiş kararda Kırım’ın işgalinin uluslararası güvenlik için doğrudan tehdit oluşturduğunun vurgulandığını ve Kırım Platformu’na dair bilgi verildiğini anlattı.

KIRIM'IN İŞGALİ ULUSLARARASI GÜVENLİK İÇİN DOĞRUDAN TEHDİT SAYILIYOR

Nikolenko yaptığı açıklamada, "Kararda, Kırım’ın işgalinin uluslararası güvenlik için doğrudan tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Nükleer başlıkları taşıyabilen askeri teçhizatın Kırım'a yerleştirildiğini göz önünde bulundurursak işgal, güvenlik mimarisine ve silahlanma üzerindeki kontrole zarar veriyor." dedi.

İLGİLİ KARARDA KIRIM PLATFORMUNDAN BAHSEDİLİYOR

Bunun dışında Sözcü, yeni kararda Ukrayna’nın Kırım’ı işgalden kurtarma çabalarının vurgulandığını belirterek, "İlgili kararda, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılması amacıyla uluslararası çabaları birleştirmek için oluşturulacak Ukrayna’nın yeni girişimi Kırım Platformu’ndan bahsedilmesi de çok önemli… Genel olarak biz sonuçtan memnunuz; yeni maddelerin eklenmesine rağmen geçen seneye kıyasla hiçbir destek oyunu kaybetmedik." diye konuştu.

Bilindiği üzere, BM Genel Kurulunda 7 Aralık 2020 tarihinde Ukrayna’nın işgal altındaki toprağı Kırım’da Rusya’nın askeri faaliyetlerine ve saldırganlığına ilişkin karar kabul edildi. Kabul edilen karara Türkiye dahil 63 ülke “evet” oyu kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.