SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov, Brüksel'de

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmek için Brüksel'e gitti.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov, Brüksel'de

11-12 Nisan tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüskel’e çalışma ziyareti yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşme gerçekleştirdi.

Kabar Haber Ajansı'na göre Brüksel'deki Avrupa Dış Eylem Servisi ofisinde gerçekleştirilen görüşmede, AB ve Kırgızistan arasındaki işbirliği konuları görüşüldü. İkili ilişkilerin güncel konularında diyaloğa devam etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırgızistan Devlet Başkanı, “Kırgızistan'ın sürdürülebilir kalkınması için önemli bir ortak olarak gördüğümüz AB ile işbirliğimize yüksek öncelik veriyoruz. Geliştirilmiş ortaklık hakkında yeni bir anlaşma için müzakerelerin başlatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. AB tarafından sağlanan demokrasi ve sosyo-ekonomik kalkınma ilkelerini güçlendirmeyi amaçlayan yardımları çok takdir ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kırgızistan'ın yeni bir genişletilmiş Ortaklık Anlaşması geliştirme konusuna büyük önem verdiğini ve yoğun bir şekilde istişarelerde bulunmaya hazır olduğunu belirten Jeenbekov, Kırgızistan'ın parlamenter demokrasiyi güçlendirmek, ekonomik ve istikrarlı bir devlet inşa etmek, insan haklarını ve özgürlüklerini korumak, hukukun üstünlüğü, sosyal adalet, hoşgörü, konuşma özgürlüğünü korumak ve fikirlerin çoğulculuğunu sağlamak için seçilmiş bir seçime bağlı kaldığına vurgu yaptı.

AB’nin Kırgızistan’ın girişimlerini tam olarak desteklediğini belirten AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kırgızistan Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen ülkenin kalkınmasının öncelikli yönlerinin uygulanmasında yardımcı olmaya devam edeceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.