SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda'da başörtüsünü çıkarmak istemeyen bir kıza saldırı

Hollanda'nın kuzeyindeki Emmeloord kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, başörtüsünü çıkarmadığı için iki kişinin saldırısına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda'da başörtüsünü çıkarmak istemeyen bir kıza saldırı

Hollanda'nın kuzeyindeki Emmeloord kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, başörtüsünü çıkarmak istemediği gerekçesiyle iki kişinin saldırısına uğradı.

Flevoland eyalet polisinin verdiği bilgiye göre, geçen Çarşamba günü (21 Şubat) iki kişi, bisikletiyle okuldan dönen 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi bir kız çocuğunun yolunu kesti. 18 yaşlarında olduğu belirtilen iki saldırgan önce kız çocuğundan başörtüsünü çıkarmasını istedi, kız çocuğunun "hayır" diyerek yolunda devam etmesi üzerine, koşarak bisikletten ittiler.

Saldırganlar yere düşen kız çocuğunun kafasına ve beline bir süre tekme attı. Saldırganların ayrılmasından sonra evine giden kız çocuğu, polisi arayarak şikayetçi oldu.

Ardından hastaneye giden 14 yaşındaki kız çocuğunun hafif çaplı beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda morluklar oluştuğu bildirildi.

Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Federal polis teşkilatı da, internet sitesi üzerinden görgü tanıklarının bilgi vermesi çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.