SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Birliği, Kırım yaptırımlarını genişletti

Avrupa Birliği, Kırım yaptırımları genişletti

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Birliği, Kırım yaptırımlarını genişletti

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin Dışişleri Bakanları, işgal altındaki Kırım’da, Eylül 2021’de yasa dışı olarak düzenlenen Rusya Devlet Duması seçimleri çerçevesinde uygulanan yaptırımları genişleten kararı aldı. Böylece listeye 5 isim daha eklendi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da gerçekleşen yasa dışı seçimlerin düzenlenmesine katkıda bulundukları için 5 Rusya vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etti. Avrupa Konseyinin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadeye yer verildi:

Bu şahıslar, işgal altındaki Kırım ve Akyar (Sivastopol) kentinde, 19 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen yasa dışı seçimler sırasında Rusya Devlet Duması'na milletvekili olarak seçildiler. Ayrıca aralarında Akyar Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı da yer alıyor”

AB’nin yaptırım listesine eklenen Rus vatandaşlarının; Aleksey Çernyak, Loenid Babaşov, Tatyana Lobaç, Nina Faustova ve Aleksandr Çmihalov olduğu belirtildi. Yaptırımlar varlıkların dondurulmasını, AB’ye girişleri ve transit geçişleri kapsıyor.

RUSYA’DA DUMA SEÇİMLERİ

Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma için milletvekili seçimleri, 17-19 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak. Rusya’da seçimlerde Devlet Duması’ndaki 450 sandalye için 14 parti yarışacak. Öte yandan muhalif adayların ve partilerin seçimlere katılması engellendi. Kremlin yönetimi, Kovid-19 salgınını öne sürerek AGİT Gözlem Heyetinin takibine izin vermedi. Kremlin yönetimi, işgal altında bulunan Kırım’da da “seçim sandıkları” açtı.

UKRAYNA PARLAMENTOSU, RUSYA DEVLET DUMASI SEÇİMLERİNİ TANIMAMA KARARI ALDI

Ukrayna Parlamentosu, 22 Eylül’de, “Ukrayna Parlamentosunun, Rusya Devlet Duması 2021 yılı Seçimlerinin Gayri Meşruluğuna İlişkin Açıklaması Hakkında” başlıklı karar tasarısını kabul etti. Belgede Ukrayna’nın, Rusya’da 17-19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen parlamentonun alt kanadı Devlet Duması seçimlerini tanımadığı belirtildi. Ayrıca karar tasarısında, işgal altındaki Kırım ve Donbas’ta yasa dışı olarak sandık açılarak, Ukrayna vatandaşlarını oylamada oy kullanmaya zorlayarak seçilen yeni dönem Rusya Devlet Duması’nın gayri meşru olduğu vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.