SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM, Kırım ve Donbas'ta zorla kaybedilen insanlarla ilgili kararı onayladı

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2022 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2022 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM, Kırım ve Donbas'ta zorla kaybedilen insanlarla ilgili kararı onayladı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), dün Avrupa Konseyi üye ülkelerinde zorla insan kaybetmelerin durdurulmasına ilişkin bir kararı kabul etti. Belgeye, Ukrayna heyetinin, işgal altındaki Kırım ve Donbas bölgesindeki zorla kaybettirme olaylarıyla ilgili teklif ettiği değişiklikler de eklendi.

Ukrayna Milletvekili, AKPM Ukrayna Heyeti Başkanı Mariya Mezentseva, AKPM’nin dün zorla kaybettirme vakalarının durdurulmasına ilişkin bir kararı kabul ettiğini bildirdi. Ukrayna heyetinin karara dair 6 değişiklik teklifinde bulunduğunu ve değişikliklerin AKPM tarafından onaylandığını belirten Mezentseva, “Ukrayna için bu çok önemli bir karar, çünkü Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada 43 zorla kaybettirme vakası kaydedildi. Zorla kaybedilen 43 kişiden 11’i hala kayıp, biri ise hapiste alıkonuluyor. Ayrıca insan hakları savunucuları Ukrayna’nın kontrol etmediği Donetsk ve Lugansk bölgelerinde 479 kişinin kaybolduğunu, Ukrayna yönetiminin kontrol ettiği bölgelerde 723 kişi, temas hattında 329 kişi, çatışmalar sırasında ise 31 kişinin kaybolduğunu bildiriyor.” diye kaydetti.

KARARDA YAPTIRIM ÇAĞRISI YAPILDI

Ukrayna heyeti başkanı, destek verilen tekliflerden birinin, zorla kaybetme vakaları ile ilgisi olan veya bu vakaların etkili soruşturmasına engel olan kurumlara, gruplara veya kişilere yaptırım uygulama çağrısı içerdiğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.