SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM'de Kırım Platformu Milletvekili Birliği oluşturulacak

AKPM'de Kırım Platformu Milletvekili Birliği oluşturulacak

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM'de Kırım Platformu Milletvekili Birliği oluşturulacak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti, meclis içerisinde Kırım Platformu milletvekili birliğinin kurulmasına öncülük edecek. Konuyla ilgili, AKPM üyelerine bilgilendirici mektuplar gönderilecek

Ukrayna Parlamentosunda dün “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) şehrinin işgalden kurtarılması stratejinin dış politika yönleri: Parlamento boyutu" başlıklı oturum düzenlendi. Oturumda konuşan Ukrayna Milletvekili Mariya Mezentseva, AKPM Ukrayna heyetinin, Kırım Platformu milletvekili birliğini oluşturacağını bildirdi.

"AKPM ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME MEKTUPLARI GÖNDERİLECEK"

Milletvekili, “AKPM'de gayri resmi bir destek grubu oluşacak. Ukrayna’da Kırım Platformu milletvekili birliği kuruldu. Aynı isimle AKPM’de de bir birlik kurulacak. AKPM üyelerine bilgilendirme mektupları göndereceğiz. Rusya heyetini bu konuya dahil edilip edilmeyeceğini şu an tartışıyoruz.” dedi.

Girişime 30-40 AKPM üyesinin katılmasını beklediklerini belirten Mezentseva, “Coğrafi olarak Ukrayna'dan uzak ülkelerin de bu birliğe katılmasını sağlamak için çalışacağız." dedi.

Ukrayna Parlamentosunda (Verhovna Rada) 3 Aralık 2020 tarihinde, Kırım Platformu milletvekili birliği kuruldu. Birliğin, farklı parlamento gruplarına ait milletvekillerinden oluşacağı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.