SON DAKİKA
Hava Durumu

Aeroflot’un sözde Kırım Ofisi Başkanı ölü bulundu

Aeroflot’un sözde Kırım Ofisi Başkanı ölü bulundu

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aeroflot’un sözde Kırım Ofisi Başkanı ölü bulundu

Rusya’nın ulusal havayolu şirketi olan Aeroflot’un sözde Kırım Ofisi Başkanı Robert Valeyev ofisinde ölü bulundu. Rus basınında çıkan haberlerde Valeyev’in intihar ettiği idda edildi.

Ukrayna ve uluslararası mevzuatı ihlal ederek işgal altındaki Kırım’a yasa dışı uçuşlar düzenleyen Rus havayolu şirketi olan Aeroflot’un sözde Kırım Ofisi Başkanı Robert Valeyev ölü bulundu. Rus basınında çıkan haberlerde, Valeyev'in iş yerinde kendini asarak intihar ettiği aktarıldı. İntihar etmeden 4 gün önce 56 yaşındaki Robert Valeyev’in ofisteki ve eski havalimanı yanındaki tüm kameraları kapatma emrini verdiği bildirildi. Öldüğü gün Valeyev’in Moskova’ya giderek Aeroflot yönetimiyle görüşmesi planlanıyordu. 

Valeyev’in bıraktığı notta, aldığı bu karardan Aeroflot'un bütçesini kendisinin yardımıyla bölmek isteyen iki kişiyi sorumlu tuttuğu belirtildi.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM’A UÇUŞLAR YASAKLANMIŞTI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 27.03.2014 tarihli 68/ 262 numaralı Ukrayna toprak bütünlüğüne ilişkin kararına göre; Kırım’ın hava sahası, yarımadanın Rusya tarafından işgaline bağlı olarak kapatıldı.

2014 yılının Nisan ayı başında, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL), Kırım’a uçuşları yasakladığını duyurdu. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), yayımladığı resmi bildirinde, Akmescit havaalanının, havacılık yönetim hakkının Ukrayna’ya ait olduğunu belirtmiş ve Rusya tarafından Ukrayna’ya ait havacılık alanına müdahalenin devam etmesi durumunda Rusya’nın havacılığı ve havayolu şirketleri için çok ciddi sonuçların ortaya çıkacağını açıklamıştı.

Ancak, işgalin başladığı 2014 yılından beri, özellikle Rus hava yolu şirketleri, Kırım’da faaliyet gösteren Akmescit’teki havaalanına uçuşlar gerçekleştirerek, geçici olarak işgal altındaki bölgede, Ukrayna’nın hava sahasını ve devlet sınırını ihlal ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.