SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'li diplomatlar, Kırım'ın idari sınırını ziyaret ettiler

Amerikalı diplomatlar, Kırım'ın idari sınırını ziyaret ettiler

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'li diplomatlar, Kırım'ın idari sınırını ziyaret ettiler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kıyiv Büyükelçiliği heyeti, Kırım'ın idari sınırını ziyaret etti. Heyet idari sınırdaki kontrol noktalarının çalışmaları hakkında bilgi aldı, idari sınırdaki ve genel olarak bölgedeki güvenlik durumu, sosyo-ekonomik ve savunma konuları ele alındı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kıyiv Büyükelçiliği Siyasi İşler Danışmanı David Gehrenbeck ve İnsan Hakları Danışmanı Patrick Knapp'tan oluşan heyet, 7 Temmuz'da Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Temsilciliğinin daveti üzerine, Rus işgali altında bulunan Kırım'ın sınırında yerleşen Ukrayna'nın Herson bölgesini ziyaret ettiler.

ABD'li heyet, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi temsilcisi Anton Korıneviç ile birlikte Kırım'ın idari sınırındaki Kalançak ve Çaplınka kontrol noktalarını ziyaret ettiler, Herson Bölge İdaresi Başkanı Oleksandr Samoylenko, Herson Vali Yardımcısı Mıkola Yakımenko ile bir araya geldiler.

AMERİKALI DİPLOMATLAR, KIRIM İDARİ SINIRINI ZİYARET ETTİ

Heyet idari sınırdaki kontrol noktalarının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca, idari sınırdaki ve genel olarak bölgedeki güvenlik durumu, sosyo-ekonomik ve savunma konuları görüşüldü.

Bunun yanı sıra ABD Kıyiv Büyükelçiliği heyeti, Herson'da ikamet eden Kırımlı iç sığınmacılarla ve Kırım Tatar halkının temsilcileri ile bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.