TDT'nin 3. İnsan Kaynakları Toplantısı Kazakistan'da yapıldı
Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 3. İnsan Kaynakları Toplantısı, 21 Haziran 2024 tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirildi.
Toplantıda teşkilata üye ülkelerin insan kaynakları yönetimine ilişkin devlet kurumlarının başkanları yer aldı. Barış ve Uzlaşı Sarayı’nda yapılan toplantıya; Kazakistan Kamu Hizmetleri Ajansı Başkanı Darhan Jazıkbayev, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Azerbaycan Devlet Sınav Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahram Halilov, Kırgızistan Hükümeti Devlet İşleri ve Yerel Yönetimleri Ajansı Başkan Yardımcısı Maksatbek Sargazakov, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Kamu Hizmetini Geliştirme Ajansı Müdürü Birinci Yardımcısı Amirtemirhon Musayev ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.
TÜRK DÜNYASINDA İNSAN KAYNAKLARI
Doç. Dr. Salim Ataya, Türk devletleri arasındaki tecrübe paylaşımı, dijitalleşme, yetenek yönetimi konuları masaya yatırıldığı toplantıda, “Bu organizasyonun amacı Türk dünyasında insan kaynakları alanında kurumların, kuruluşların ortak birlikte yenilikleri, mevcut teknolojileri ve dünyadaki iyi uygulamaları takip ederek ülkelerindeki insan kaynağını daha iyi tanımak, daha iyi değerlendirmek ve onları hayata daha iyi adapte ederek ülkelerimizi daha iyi rekabetçi hala getirmek." ifadelerini kullandı.
HEDEF: İŞ BİRLİĞİNİ KURUMSALLAŞTIRMAK
Toplantının amacının TDT ülkelerinin birbirleriyle insan kaynakları alanında yeniliklerini ve tecrübelerini paylaşmak olduğunu kaydeden ev sahibi Darhan Jazıkbayev, “Bu alanda somut sonuçlar elde ediyoruz. Geçen yıldan beri Kazakistan’ın turizm sektöründeki 60’a yakın kamu çalışanı Türkiye’de staj yaptı.” şeklinde konuştu.
TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ise, insan kaynakları alanında iş birliğinin geliştirilmesinin TDT'nin önemli faaliyetleri arasında yer aldığını kaydetti. Ömüraliyev, “Son 2 yılda insan kaynakları alanında ülkelerimiz arasında kayda değer gelişmeler elde ettik. Astana’da gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı da insan kaynakları alanında Türk dünyasındaki iş birliğimizin kurumsallaştırılması için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
ULUSLARARASI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Atay ayrıca Türkiye’deki insan kaynakları alanındaki yapılan yenilikçi çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesinde Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi yüksek lisans programının başladığını ve üye ülke vatandaşlarının başvurabileceğini duyurdu.
İnsan kaynakları toplantısının ilki daha önce İstanbul’da, ikincisi ise Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenmişti.