SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kastamonu

QHA - Kırım Haber Ajansı - Kastamonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kastamonu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Türküsü'nün ilk kaydı Kerkük'te ortaya çıktı! Haber

Çanakkale Türküsü'nün ilk kaydı Kerkük'te ortaya çıktı!

İlk kez Mustafa Sarısözen'in Kastamonu'da 1952 yılında kayda aldığı bilinen Çanakkale Türküsü ile ilgili bir gerçek 19 Mart 2025 tarihinde ortaya çıktı. Türkünün 1938'de Kerkük'te taş plağa alınmış bir kaydı olduğu tespit edildi. Ali Merdan Leylanlı tarafından kayda alınan taş plağın ise Irak Devlet Radyosunda olduğu aktarıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından 3 yıldır yürütülen "Irak Türklerinin Son Yüzyılı" isimli projede Yapımcı, Yazar Ömer Beyoğlu ve ekibi kapsamlı bir inceleme başlattı. Çanakkale Türküsü'nün kaydının Irak'ın Kerkük bölgesinde bulunmasının üzerine Yapımcı Ömer Beyoğlu ve Prof. Dr. Suphi Saatçi çalışmalar yaptı.  Türkü, Ömer Beyoğlu tarafından derlenerek, Türkiye'de repertuvara kaydedildi.  Öte yandan 1961'de Kerkük'te İzzettin Nimet ve 1970'de Erbil'de Hacı Taha Benna tarafından kayda alınan Çanakkale Türküleri de proje kapsamında hazırlanan "Irak Türk Müziği" albümüne eklendi. "ÇALIŞMALAR IRAK'TA TÜRKLERİN HAKİM OLDUĞU YERLERDE YÜRÜTÜLDÜ" Irak Türklerinin Son Yüzyılı başlıklı projeye ilişkin olarak Anadolu Ajansına (AA) konuşan Beyoğlu, "Bu çalışmada, Türk ordusu 1918 yılında Musul'dan çıkıyor ve o günle bugün arasında 100 yılın panoramasını sunan bir değerlendirme yapıyoruz. Bu çalışmalar arasında belgesel, kitap ve Çanakkale Türküsü'nün de yer aldığı bir albüm bulunuyor. Albümün adı 'Irak Türk Müziği'. Çalışmanın tamamı Irak'ta Türklerin hakim olduğu yerlerde yürütüldü." ifadelerini kullandı.  "KERKÜK'ÜN KALBİ ÇANAKKALE'DE ATIYORDU" Beyoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Bir milletin kaderine, karakterine ve kimliğine dair konuşacaksak, istifade edeceğimiz en önemli veri sanat eserleridir. Bir savaş düşünelim ki orada bir millet kader sınavı veriyor. O savaşın sebep olduğu endişe yalnızca o günün Osmanlı coğrafyasında değil aslında bütün Müslüman coğrafyada hissediliyordu. Bu eserin orada olmasının böyle bir anlamı var. Çanakkale'nin sebep olduğu endişe sadece Kastamonuluların taşıdığı bir endişe değildi, aynı zamanda Kerküklülerin de taşıdığı bir endişeydi. Bu eserin Kerkük'te çıkmasının böyle bir anlamı var. Kerkük'ün kalbi Çanakkale'de atıyordu; bu sanat eseri bunun tescilidir. Albümün de yer aldığı proje için önümüzdeki günlerde büyük bir lansman yapılarak kamuoyunun dikkatine sunulacak. Belgesel, kitap ve kitaplı müzik albümü Bakanlık yayını olarak yayımlanmıştır." Beyoğlu her iki bölgede de kayda alınan türkülerin bestelerinin aynı sözlerinin ise benzer olduğunu aktararak, Kerkük'te kayıtta Çanakkale yerine Hasankale denildiğini belirtti.

Dördüncü Mehmed ve Mahmut Bey Camisi adına hatıra parası basıldı Haber

Dördüncü Mehmed ve Mahmut Bey Camisi adına hatıra parası basıldı

Osmanlı padişahlarından Dördüncü Mehmed adına hatıra parası basıldı. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün resmî sayfasında 16 Ocak 2025 tarihinde yaptığı açıklamaya göre; gümüş hatıra parası, 17 Ocak 2025 tarihi itibarıyla satışa sunulacak. Bununla birlikte 3 bin adet basılan hatıra parasının değeri 20 TL ve satış fiyatı 2 bin 250 TL olarak bildirildi. DÖRDÜNCÜ MEHMED Avcı Mehmed olarak da bilinen Dördüncü Mehmed’in babası Sultan İbrahim, annesi Hatice Turhan Sultan, babaannesi ise Kösem Sultan’dır. Kösem Sultan, Osmanlı Padişahı Sultan İbrahim'in dengesiz davranışları üzerine devlet adamlarının ve yeniçerilerin onayıyla Dördüncü Mehmed’i yedi yaşında iken tahta çıkardı. Böylece Dördüncü Mehmed, Osmanlı’da en küçük yaşta tahta çıkan padişah oldu.  BİR DİĞER HATIRA PARASI İSE KÜLTÜREL MİRASTAN Aynı zamanda Darphane tarafından aynı tarihte yapılan bir diğer açıklamaya göre; Türkiye’nin Kastamonu ilinde yer alan Mahmut Bey Camisi’nin hatıra parası basıldı. 20 TL değerindeki gümüş hatıra parası, 17 Ocak 2025 tarihinde satışa sunulacak. MAHMUT BEY CAMİİ Candaroğlu beylerinden Adil Bey'in oğlu Emir Mahmut Bey tarafından 1366 yılında çivi kullanılmadan merkeze bağlı Kasaba köyünde inşa edilen ahşap Mahmut Bey Camisi’nin üst örtüsü bindirme tekniğiyle örüldü. Caminin yalnızca mihrap kısmında alçı kullanıldı. Bu sebeple camii, halk arasında çivisiz camii olarak da biliniyor.  Aynı zamanda Anadolu’daki en eski ahşap tavanlı ve ahşap destekli camilerin en önemli örneklerinden biri olan caminin içindeki tüm ahşap düzeyler kökboyasıyla kalem işi süslendi ve bugüne kadar özgün hâliyle korundu. Süslemelerde; turuncu ile karmin arası kırmızılar, çivit ve hava renginde maviler, altın ve kirli tonda sarılar, beyaz, siyah, koyu yeşil ve krem renkler kullanıldı.  Ankaralı Nakkaş Mahmutoğlu Abdullah tarafından oyma sanatıyla yapılan ahşap giriş kapısı caminin en önemli öğelerinden biri olarak kaydediliyor. Bununla birlikte Mahmut Bey Camiisi, Afyonkarahisar’daki Ulu Cami, Eskişehir’deki Sivrihisar Ulu Cami, Ankara’daki Ahi Şerafettin (Arslanhane) Camisi ve Konya’daki Eşrefoğlu Camisi; Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Hipostil Camileri olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

23. Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri sona erdi Haber

23. Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri sona erdi

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen, Türk dünyasından gelen ekiplerin sahne aldığı 23.Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri etkinlikleri coşkulu bir kapanış ile sona erdi. KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI VİDİNLİOĞLU: TÜRK DÜNYASI HEDEFİNİ YİNELEDİ Kapanış töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, yeni konserlerin sözünü verirken kalabalığın coşkusundan bir hayli memnun kaldığını ifade etti. Etkinlik boyunca sahada aktif olarak görev alan emniyet güçlerine de teşekkür eden Vidinlioğlu, “Belediye personelimiz de üç gündür büyük emek sarf etti. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise sizlere etmek istiyorum, bizleri bugün yalnız bırakmadınız” dedi.  Başkan Vidinlioğlu, sahne alan tüm sanatçılara plaket ve çiçek vererek etkinliklere katkılarından ötürü de teşekkür etti. Kastamonu’nun doğal güzelliklerinden de bahseden Başkan Vidinlioğlu, Türk Dünyası Kurultayı hedefini yineledi. KIRIM AİLESİ, KASTAMONU’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen ve on binlerce kişinin Kastamonu Belediyesi konser alanını doldurduğu kapanış gecesinde gerçekleştirilen birbirinden özel gösteriler büyük beğeni topladı. Kırım Ailesi’nin genç üyeleri, sahnede göz dolduran performanslarıyla Kastamonu halkından tam puan aldı. İki gün boyunca sahne alan Kırım Ailesi’ne, Kastamonu halkı yoğun ilgi gösterdi. ANADOLU ATEŞİ VE ALPEREN KEKİLLİ SAHNE ALDI Meydanı dolduran kalabalık, sahneye çıkan sanatçı Alperen Kekilli’nin birbirinden özel şarkılarına eşlik etti. Kekilli’nin sahne performansının ardından havai fişek gösterisi düzenlendi. 23.Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günlerinin son gününde Anadolu Ateşi sahne aldı. Anadolu Ateşi’nin tecrübeli dansçıları ve renkli koreografisi halk tarafından coşkuyla karşılandı. TÜRKİYE'NİN SEVİLEN SANATÇILARI, ÇOŞKULU KALABALIK TARAFINDAN KUCAKLANDI Türk Dünyası Günleri’nin kapanışında, Türkiye’nin sevilen sanatçıları Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş sahne aldı. Sanatçıların şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen coşkulu kalabalık, gecenin mimarı olan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nu uzun süre alkışladı.

Anife Kurtseitova: Kırım Ailesi’nin amacı, kültürümüzü korumak ve her fırsatta tanıtmak Haber

Anife Kurtseitova: Kırım Ailesi’nin amacı, kültürümüzü korumak ve her fırsatta tanıtmak

Kastamonu’da 9-11 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri etkinliklerinde; (Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgali sonrası Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de faaliyet göstermeye başlayan ve Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı açtığı savaşta evlerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye sığınan) Kırım Ailesi Merkezinin öğrencileri Kırım Tatar çocuklar, eşsiz dans gösterileri ve şarkı performansıyla iki gün boyunca sahne aldı. KIRIM AİLESİ, KASTAMONU’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ Kırım Ailesi’nin genç üyeleri, sahnede göz dolduran performanslarıyla Kastamonu halkından tam puan aldı. İki gün boyunca sahne alan Kırım Ailesi’ne, Kastamonu halkı yoğun ilgi gösterdi. ANİFE KURTSEİTOVA: KIRIM AİLESİ, BU PERFORMANSLARDA KIRIM TATAR KÜLTÜRÜNÜ TANITTI Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri'nde bulunan Kırım Ailesi’nin performansına ilişkin Kırım Haber Ajansına özel açıklamada bulundu. Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi hakkında, “İki gün boyunca performanslarını sergilediler. Kırım Ailesi, bu performanslarda Kırım Tatar kültürünü tanıttı. Kırım Tatar milli dansları, Kırım Tatar şarkıları ve Çanakkale Türküsünü seslendirdiler” diye konuştu. KURTSEİTOVA: KIRIM AİLESİ’NİN AMACI, KENDİ KÜLTÜRÜNÜ KORUMAK VE HER FIRSATTA KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK Kurtseitova, hem Ukrayna hem Kırım’da yaşanan gelişmelerin motivasyonlarını etkilediğini vurgularken, “Moralimiz bozuk. Bir buçuk senedir savaş var. Bugünlerde Herson su altında kaldı. Ama bu etkinlik bizim çocuklarımız için büyük bir imkân” ifadelerini kullandı. Kırım Ailesi’nin genç üyelerinin yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Kurtseitova, “Çocuklar bu etkinlik sayesinde çok mutlu oldu. Çünkü 9 sene önce Kırım’ı, 1 buçuk sene önce de Ukrayna’yı terk ettiler” dedi. Çocukların, akrabalarından ve vatanından uzak olduğunu belirten Kurtseitova, “Kırım Ailesi’nin amacı, kendi kültürünü korumak ve her fırsatta kültürümüzü tanıtmak” dedi. KASTAMONU’NUN KIRIM’A BENZERLİĞİ GÖZLERDEN KAÇMADI Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, gösterinin ardından Kastamonu şehrini gezme fırsatı bulduklarını ifade ederken, şehrin görünümünün Kırım’a benzediğinin altını çizdi. KIRIM AİLESİ, ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ Anife Kurtseitova Türk Dünyası Günleri etkinliklerini düzenleyen, Kastamonu Belediyesine ve organizasyonu yapanlara teşekkürlerini sundu. Kurtseitova, “Bir buçuk senedir bizi burada ağırlayan ve her şeye yardım eden Emine Erdoğan’a ve Göç İdaresine teşekkür ediyoruz” diyerek Türkiye’ye minnettarlığını ifade etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: Türk Dünyası Günleri, Turan Kurultayı gibi olmalı Haber

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: Türk Dünyası Günleri, Turan Kurultayı gibi olmalı

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 23. Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri kapsamında Kırım Haber Ajansına özel demeç verdi. Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu'nun Türk tarihi açısından önemi, Türk Dünyası Günleri kapsamında gerçekleşen etkinlikler ile Türk dünyası ve Kırım'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "KASTAMONU, BİN YILLIK TÜRK YURDUDUR" Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu şehrinin Türk tarihindeki yerini ve Türk dünyası için önemini dile getirdi. Başkan Vidinlioğlu, “Kastamonu, bin yıllık Türk yurdu. Biliyorsunuz, Cumhuriyetimizin bu yıl 100. yılı ve bir Kurtuluş Savaşı mücadelesinden geçtikten sonra, Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonraki dönemle beraber yaklaşık bin yıldır burası hep Türk yurdu olarak kalmış, hiç işgale uğramamıştır. Onun için kadim Türk kültürünün bütün ögelerini Kastamonu'da görmeniz mümkün. Hem tarihsel seyir içerisinde Selçuklu İmparatorluğu'na uç beyliği yapmış iki uç beyinden bir tanesi Kastamonu, hem de Osmanlı İmparatorluğu'nun sancağıdır" dedi. Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: Türk Dünyası Günleri, Turan Kurultayı gibi olmalı @GVidinlioglu https://t.co/iCUzKqPxpt pic.twitter.com/MEV7rUBKVx — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) June 11, 2023 "KASTAMONU, MAYASI ÇOK SAĞLAM BİR YERDİR" Kastamonu Belediye Başkanı, şehir halkının vatan duygusunun tarihi süreç içinde yoğrulduğunu vurguladı. Başkan Vidinlioğlu, “Kurtuluş Savaşı'nın olmazsa olmaz şehri. İstiklal kıvılcımının ateşlendiği topraklar… Bizim kadim kültürümüzde kadının yeri çok önemlidir. Dünyadaki ilk Türk kadın mitingi o dönemde Kastamonu'da olmuştur. Üç bin tane Türk kadını kız mektebi önünde işgali tel'in (lanetleme) mitingi yapmışlardır. Dolayısıyla, Kastamonu mayası çok sağlam bir yerdir ve hiç işgal görmediği halde de hem Çanakkale Savaşı'nda hem de İstiklal Savaşı'nda en fazla şehidi veren ildir. Yani, bizim için zaten Türk devlet geleneğinde de Türklerin genetik kodlarında da ana adı vatandır, baba adı devlettir” ifadelerini kullandı. "TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ, TURAN KURULTAYI GİBİ OLMALI" Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu Türk Dünyası Günleri için, “Türk Dünyası Günleri, artık küçük çaplı, dar kapsamlı bir etkinlik olmaktan biraz daha öteye geçmeli dedik. Bu bir toy havasında olmalı ve bütün Turan coğrafyasına hitap etmeli. Bir nevi Turan Kurultayı gibi olmalı dedik ve onun adımlarını attık. Geçen sene 28 tane ülkeden ve özerk bölgeden gelen oldu. Kardeşler olarak kucaklaştık” açıklamasını yaptı. "MİLLİ MENSUBİYET DUYGUSU KIRIM’A DA BAĞIMSIZLIĞINI GETİRECEKTİR" Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Türk dünyasının bir parçası olarak etkinliğe katılan Kırım Tatarlarının ana vatanı Kırım'a ilişkin de açıklama yaptı. Rus işgalindeki Kırım'ın mutlaka özgürlüğüne kavuşacağını kaydeden Başkan Vidinlioğlu, “Ben hep şunu söylerim. Bizi zinde tutan, bizi güçlü kılan şey hayallerimiz. Onlar olmasa bir hiçiz. Hepimizin nasıl fert olarak hayata dair hayallerimiz var. Elbette ki, millet olarak Türk coğrafyasıyla ilgili de hayallerimiz var. Bu hayallerin bir gün gerçek olacağına ben inanıyorum. Çünkü dünyadaki en güçlü duygu milliyet, mensubiyet duygusudur. Bunun önünde de hiçbir güç tanımam. Dolayısıyla bu mensubiyet duygusu mutlaka ve mutlaka Kırım'a da bir gün bağımsızlığını getirecektir. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü benim sıklıkla kullandığım bir şey var. Coğrafya kaderdir diyorum. Bazen, kimliğiniz için bazı şeylerden ödün veriyorsunuz ama o kimliği muhafaza ediyorsunuz. Bizim öncelikle Türk milletine mensubiyetimizi unutmamamız lazım. Geri kalanı kendiliğinden gelecektir. Çünkü bizim genetik kodlarımız da esaret yok. Bizim genetik kodlarımız tam bağımsız, hür, vatandan, tam bağımsız, hür bir devletten geçer" ifadelerini kullandı. ????23. Kastamonu Türk Dünyası Günleri, dolu dolu etkinliklere sahne oldu @GVidinlioglu @KastamonuBelBsk ????https://t.co/OJilkfLUmX pic.twitter.com/QVenRf2m4X — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) June 11, 2023

Türk dünyası sanatçısı Kaya Kuzucu, Kastamonu Türk Dünyası Günleri'nde QHA'ya konuştu Haber

Türk dünyası sanatçısı Kaya Kuzucu, Kastamonu Türk Dünyası Günleri'nde QHA'ya konuştu

Türk dünyası sanatçısı Kaya Kuzucu, 23. Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri kapsamında Kırım Haber Ajansına demeç verdi. Etkinliğin ikinci gününde Türk dünyasının kıymetli sanatçısı Kaya Kuzucu, Kastamonu halkının coşkusuna eşlik etti. Kuzucu sahne aldığı konserin, ilerleyen dakikalarında Kırgız sanatçı Gulbarçın Miyzamova ve Azerbaycan Türkü sanatçı Aşık Revani Lerikli ile düet yaptı. Sanatçı Kaya Kuzucu, Kastamonu’da gerçekleşen etkinlikler için "30 yıl ben gezdim bu göreceklerimi 30 yılda gördüm ama Kastamonu çok şanslı 3 günde hepsini gördü. Onun için büyük bir faaliyet büyük bir etkinlik. Yapanlardan emeği geçen herkesten Allah razı olsun etkinlik içerisinde yine paneller oldu. Panellerin konuları, Türk milletini ilgilendiren ekonomik meseleler yine uluslararası ilişkilerdeki meseleler oldu” ifadelerine yer verdi. Türk dünyası sanatçısı Kaya Kuzucu, Kastamonu Türk Dünyası Günlerinde QHA'ya konuştu ???? https://t.co/wLdCcT31BA pic.twitter.com/8Cw5u6tABc — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) June 11, 2023 ÇALIŞMALAR BUGÜN SEMERESİNİ VERDİ Kuzucu, yıllar önce başlatılan çalışmaların bugün semeresini verdiğini söyledi. Kuzucu, “Yine bizim buranın yetiştirmiş olduğu Kemal Çapraz kardeşimiz rahmetli, onun başında yıllar önce başlatmış olduğu o Türk dünyasıyla ilgili olan o çalışmalar bugün semeresini verdi. Ben bunu görünce mutlu oldum” dedi. TÜRK DÜNYASININ BİRÇOK YERİNDE KURULTAY YAPILDI Türk dünyasının dört bir yanını gezen sanatçı Kaya Kuzucu, yıllar boyu birçok kurultayın yapıldığını vurgulayarak, “Sanat ile bu gönül bağını bağlamanın çalışmalarını 32 yıl önce atmış duvarlar yıkıldıktan sonra zaman zaman Türk dünyasının birçok topluluklarında biz kurultaylar yaptık” ifadelerine yer verdi. Türk dünyasından insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Kuzucu, “Sizler de gördünüz o renk renk her Türk topluluktan insanları görünce, konuşmaları duyunca her Türk lehçesini ayrı ayrı folklorunu görünce mutlu oluyor insan" açıklamasını yaptı.

Kastamonu'da Türk dünyası coşkusu devam ediyor Haber

Kastamonu'da Türk dünyası coşkusu devam ediyor

Kastamonu'da 23. Geleneksel Türk Dünyası Günleri'nde 10 Haziran 2023 tarihinde çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Etkinliğin ikinci gününde, geleneksel Türk okçuluğu gösterisi yapıldı. Ardından, isteyen katılımcılara okçuluk eğitimi verildi. Cumhuriyet Meydanı Halk Eğitim Merkezinde, Türk dünyasının ortak değeri Cengiz Aytmatov’un vefatının 15. yılı anısına Türk dünyası konulu panel düzenlendi. Panelde; Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer, Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Kadıoğlu ve değerli akademisyenler dünden bugüne Türk dünyasını çeşitli açılardan değerlendirdi. ????23. Kastamonu Türk Dünyası Günleri, dolu dolu etkinliklere sahne oldu @GVidinlioglu @KastamonuBelBsk ????https://t.co/OJilkfLUmX pic.twitter.com/QVenRf2m4X — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) June 11, 2023 Etkinlik kapsamında Türk dünyasının dört bir yanından gelen gruplar, sahnede geleneksel kıyafetleri ile gösterilerini sergiledi. Moğolistan'dan sanatçılar şarkı söylerken, Çuvaşistan'dan ve Romanya'dan gelen gruplar dans gösterisi yaptı. TÜRK DÜNYASI SANATÇISI KAYA KUZUCU SAHNE ALDI Etkinliğin ikinci gününde Türk dünyasının kıymetli sanatçısı Kaya Kuzucu, Kastamonu halkının coşkusuna eşlik etti. Kuzucu sahne aldığı konserin, ilerleyen dakikalarında Kırgız sanatçı Gulbarçın Miyzamova ve Azerbaycan Türkü sanatçı Aşık Revani Lerikli ile düet yaparak Türk dünyası esintilerini Kastamonu'da yaşattı. KASTAMONU'DA DRONE GÖSTERİSİ Kaya Kuzucu ve diğer sanatçıların sahnelerinin ardından Kastamonu semalarında drone ve havai fişek gösterisi düzenlendi. Renkli anlara sahne olan drone gösterisi sırasında gökyüzüne, "Türk Dünyası", "Kastamonu" sözleri yazıldı. Ayrıca, Türk bayrağı ve Bozkurt simgesi yansıtıldı. BENGÜ KONSER VERDİ Gecenin ilerleyen saatlerinde sanatçı Bengü konseri başladı. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, konser sırasında, sanatçı Bengü'ye eşlik etti. Bengü, hem kendi şarkılarını hem de başka sanatçıların sevilen şarkılarını seslendirdi. Kastamonu halkı, Bengü'nün şarkılarıyla eğlenirken, sahnedeki özel gösterilere eşlik etti.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
QHA - Kırım Haber Ajansı En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.