SON DAKİKA
Hava Durumu

#G20 Zirvesi

QHA - Kırım Haber Ajansı - G20 Zirvesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, G20 Zirvesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İtalya Başbakanı Meloni, Kuşak ve Yol Girişiminden ayrılma planını açıkladı! Haber

İtalya Başbakanı Meloni, Kuşak ve Yol Girişiminden ayrılma planını açıkladı!

Çin'in asırlık projesi ve ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olan Kuşak ve Yol Girişimi, Batı devletleri tarafından  "tek taraflı  ve adil olmayan bir kazanç" olarak nitelendirilmeye başlandı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni daha önce Kuşak ve Yol Girişimi'nden ayrılmaya istekli olduklarını açıklamıştı. İTALYA ÇİN İLE STRATEJİK ORTAKLIK ANLAŞMASINA DAYALI İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRECEK Meloni, Hindistan'da düzenlenen G20 zirvesinde Çin Başbakanı Li Qiang ile bir araya geldi. Meloni, Li Qiang ile yaptığı görüşmede Kuşak ve Yol Girişiminden ayrılma planını açıkladı. Pekin'in karara vereceği tepkiyi en aza indirmek isteyen Meloni, Çin ile ekonomik işbirliğini teşvik etmeyi amaçladığını ve ilk olarak 2004'te imzalanan Stratejik Ortaklık anlaşmasını yeniden canlandırmayı amaçladığını bildirdi. ÇİN İTALYA'NIN PROJEDEN AYRILMAMASI İÇİN ÇABALIYOR İtalya basını, Çin Başbakan Li Qiang'ın İtalya Başbakanı Meloni'yı yeniden düşünmek ve ikna etmek için son bir girişimde bulunduğunu kaydetti. Fakat Meloni'ın bu projeden ayrılma niyetinde ısrarcı olduğunu mevkidaşına ilettiğini aktarıldı. GİRİŞİME KATILAN İLK BATI ÜLKESİ VE TEK G7 ÜLKESİ İtalya, 2019 yılında Kuşak ve Yol Girişimi'ne katılan tek Batılı ülke oldu. Bu yılın Mart ayında açıklanan verilere göre Çin, 2008 ile 2021 yılları arasında Kuşak ve Yol Girişimi borçları altında sıkıntıya giren ülkeleri kurtarmak için 240 milyar dolar harcadı. İtalya, emperyal Çin ile Batı'yı birbirine bağlayan eski İpek Yolu'nu örnek alan bir küresel ticaret ve altyapı planı olan Kuşak ve Yol Girişimi'ne kaydolan tek G7 ülkesi olarak biliniyor.

G20 Zirvesi başladı: Putin ve Cinping katılmadı Haber

G20 Zirvesi başladı: Putin ve Cinping katılmadı

Bu yıl 18'incisi düzenlenen "Finansal Piyasalar ve Dünya Ekonomisi Zirvesi (G20)" bugün, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde başladı. Ana gündem maddesi Afrika Birliğinin G20'ye dahil edilip edilmeyeceği ve Ukrayna'ya yönelik Rus saldırılarının olduğu zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet başkanı Şi Cinping katılmadı. Bu nedenle Rusya'yı Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'i ise Başbakan Li Çiang temsil edecek. "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" temasıyla düzenlenen zirveye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Liderler ikili görüşmeler ve genel toplantı yapacak. Bugün başlayan zirve yarın sona erecek.  PUTİN ÜLKE DIŞINA ÇIKAMIYOR Ukraynalı çocukların kaçırılma skandalından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından yakalama kararı çıktı. Ülke dışında çıkmayı göze alamayan Putin önemli zirvelere Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u gönderiyor.  G20 ZİRVESİ NEDİR, HANGİ ÜLKELER VAR? 1999 yılındaki Köln Zirvesi’nde, dünya çağında stratejik anlamda önemli ülkelerle yeni bir danışma grubunun oluşturulmasına karar verilmiş.25 Eylül 1999'da G8 Maliye Bakanlarının toplandığı Köln Zirvesi'nde resmen G20 ilan edilmişti. Zirvede şu ülkeler yer alıyor: ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Kore, Hindistan, İngiltere, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB).

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.