SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve İran arasında ilk kez para takası gerçekleşti

İran hükûmetinin haber ajansı IRNA, Türkiye ve İran arasında ABD dolar veye Euro kullanılmadan gerçekleştirilen ilk para takasını (döviz swap) duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve İran arasında ilk kez para takası gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim 2017'deki İran ziyaretinde gündeme gelen ülkeler para takası anlaşması son dönemde Türk lirasının ve İran riyalinin değer kayıpları yaşamasının ardından gerçekleşti. İran hükûmetinin haber ajansı IRNA, Türkiye ve İran arasında ABD dolar veye Euro kullanılmadan gerçekleştirilen ilk para takasını (döviz swap) duyurdu.

IRNA'ya konuşan İran Merkez Bankası yetkilileri, bu hamlenin iki ülke arasındaki ticaret ve bankacılık işlemlerini kolaylaştıracağını, döviz kuru riskini ise azaltacağını belirtti.

 

2017'DE DİLE GETİRİLMİŞTİ

Erdoğan, Ekim 2017'deki İran ziyareti sırasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Tahran'da düzenlediği basın toplantısında "Merkez Bankalarımızın riyasetinde, finans sektörlerine bir hareketlilik getirme kararı aldık. Yerli parayla alışveriş yapma sürecini hayata geçirme kararını verdik" demişti.

Ocak 2018'de Türkiye ve İran'ın merkez bankası vekillerinin bir araya gelmesinden sonra İran basınına konuşan İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ahmet Irakçi, para takasının kısa sürede yürürlüğe girmesini beklediklerini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.