SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması mı geliyor?

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması mı geliyor?

Türkiye'de artan koronavirüs vaka sayılarına karşı kısıtlama ve yeni tedbirler uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgınına karşı yılbaşındaki yoğunluğu azaltmak ve vaka sayısını düşürmek için 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanabileceğini ifade etti.

Koronavirüs vaka sayısını azaltmak ve salgının hızını düşürmek için Türkiye'de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalara yılbaşında da bir yenisinin eklenmesi bekleniyor. AA'ya konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yılbaşı ile ilgili Bilim Kurulu'nun gündeme getirebileceği önlemlerle ilgili değerlendirme yaptı.

"BELKİ YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK BİR KISITLAMA SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Prof. Dr. İlhan, 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini söyledi:

"Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.