SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Bayraktar TB2'lerin demiryolu ile taşınan Rus unsurlarını imha ettiğini açıkladı

Ukrayna, Bayraktar TB2'lerin demiryolu ile taşınan Rus unsurlarını imha ettiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 06:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 06:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Bayraktar TB2'lerin demiryolu ile taşınan Rus unsurlarını imha ettiğini açıkladı


Ukrayna ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'ların demiryolu ile taşınan Rus lojistik unsurlarını imha ettiğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, demiryolu üzerindeki işgalcilere yakıt sağlayan lojistik unsurların Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları tarafından imha edildiğini bildirdi.



Ukrayna Savunma Bakanlığından, 26 Şubat 2022'de yapılan açıklamada, “Gün boyunca işgalciler üç Su-30SM, 11 helikopter, iki Su-25, iki IL-76MD, iki lojistik treni kaybetti. Hava Kuvvetleri ve hava savunmamız, işgalcilerin hava araçlarına, zırhlı araçlarına ve insan gücüne önemli kayıplar verdirmeye devam ediyor. Rus işgal kuvvetleri bugün içinden en az 11 farklı helikopter, üç Su-30SM savaş uçağı, iki Su-25 saldırı uçağı ve işgalcilerin paraşütçülerini taşıyan Il-76MD askeri nakliye aracı kaybetti. Düşman birlikleri, Su-27 avcı uçağı, S300 ve BUK M1 hava savunma sistemi ile yok edildi. Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Su-24M bombardıman uçağı bir olayda 20 adet askeri teçhizat konvoyunu vurdu. Demiryolu üzerindeki işgalcilere yakıt sağlayan lojistik vagonlar Bayraktar TB2 insansız hava aracı tarafından yok edildi." ifadelerine yer verildi.





HERSON'DA RUS ASKERİ KONVOYU BAYRAKTAR TB2'LERCE İMHA EDİLDİ

Öte yandan, Herson'da Rus işgal güçlerine ait bir tank ve askeri araç konvoyu Bayraktar TB2'ler tarafından etkisiz hale getirildi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.