SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım Tatarlarının sorunlarından söz edilmediği bir görüşme bile yok"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Kırım Tatarlarının sorunlarının tüm uluslararası görüşmelerde ele alındığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2015 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2015 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım Tatarlarının sorunlarından söz edilmediği bir görüşme bile yok"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Ulusal ve Dini Azınlıklar Bölümü Başkanı Oksana Vasilyeva, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu’nun Kiev’de bugün yapılan 2. toplantısına katılıyor.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’in tam desteğini bildiren Oksana Vasilyeva, toplantıda yaptığı konuşmada, “Tüm Ukrayna'nın olduğu gibi Kırım Tatar halkı da çok zor dönemden geçiyor. Bu zamanda birlikte hareket edilmeli. Ukrayna Avrupa toplumuna aittir ve bundan şüphe edilemez” diye kaydetti.
 

Ukrayna Dışişleri Bakanının Kırım Tatar halkının haklarının ihlali konusunu tüm uluslararası görüşmelerde ortaya koyduğunu belirten Vasilyeva, şöyle devam etti: “Bakan Pavlo Klimkin’in uluslararası düzeyde Kırım Tatar halkının sorunlarından söz etmediği bir görüşme bile yok. Ukrayna Dışişleri Bakanı yarımadanın işgal sorunu ile ilgilenmeye devam ediyor, ayrıca Dışişleri Bakanlığı Kırım Tatarlarının vatan topraklarında huzurlu bir şekilde yaşamaları için yardımcı olmak amacıyla yakından işbirliğini devam ettirmek istiyor.”

 
Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu bugün 2. kez toplanıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen toplantıya Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu’nun 23 üyesinden Türkiye, Ukrayna, Romanya, Litvanya, Polonya ve Almanya’dan gelen 16 üyesi katılıyor. Bunun dışında Yönetim Kurulu’nun 2. toplantısında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Oksana Vasilyeva, Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri, aktivistler bulunuyor.
 
Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısı 30 Ağustos 2015 tarihinde, Romanya’nın Köstence şehrinde yapılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.