SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da sözde Bakanlar Kuruluna OMON baskını

İşgalciler yapılan arama sırasında soruşturma için gereken belgelere el koyduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da sözde Bakanlar Kuruluna OMON baskını

Rus işgali altında bulunan Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde Bakanlar Kuruluna sabah saatlerinde Rus polisinin özel timi OMON tarafından baskın düzenlendiği bildirildi.

Forpost sitesinin kendi kaynağına dayandırarak verdiği habere göre sözde Bakanlar Kurulunda aramalar yapıldığı ve soruşturma için gereken belgelere el konuldu.

Sözde Bakanlar Kurulunun yanı sıra sözde Soruşturma Komitesi ve FSB görevlileri tarafından 8 adrese daha baskın düzenlediği belirtiliyor.

SÖZDE BAŞKAN YARDIMCISI MOSKOVA’DA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Moskova’da Kırım’ın sözde Başkan Yardımcısı Vitaliy Nahlupin’in gözaltına alındığı bildirildi.

Sözde Kırım Başkanının diğer bir yardımcısı İgor Mihayliçenko’nun rüşvet aldığından şüphelenildiğini, soruşturmanun devam ettiğini söyledi.

Rus RBK ajansı, Nahlupin’in gözaltına alınmasının  yol ihaleleriyle ilgili durumla ilişkili olduğunu ileri sürdü. Nahlupin, işgal yönetiminde yol yapımını denetliyor ve aynı zamanda yol yapımı için “Federal Kalkınma Programı”ın uygulanmasından da sorumluydu.

PATLAMANIN OLDUĞU GÜN

Aynı zamanda Kırım’ın Kerç şehrindeki Teknik Yüksek Okulunda bugün saat 12.00 civarında patlama meydana gelmesi, baskınla ilgili birçok "farklı" olasılığı ve olası örtme hamlelerini de akıllara getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.