SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in koronavirüs belgeleri sızdı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgeler, koronavirüsün laboratuvar yapımı olduğu iddiasını yeniden gündeme getirdi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, Çinli bilim insanlarının, son altı yıldır koronavirüs de dahil olmak üzere biyolojik ve genetik silahlar üzerine araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in koronavirüs belgeleri sızdı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgeler, koronavirüsün laboratuvar yapımı olduğu iddiasını yeniden gündeme getirdi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, Çinli bilim insanlarının, son altı yıldır koronavirüs de dahil olmak üzere biyolojik ve genetik silahlar üzerine araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Çin'in Vuhan kentinde 2019 yılının son günlerinde ortay çıkan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Salgının başından bu yana virüs 160 milyonu aşkın kişiye bulaşırken, yaklaşık 3,3 milyon insan hayatını kaybetti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberlerde, virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi. İngiliz Daily Mail Gazetesinin bugünkü haberine göre, Çinli bilim adamları, son altı yıldır koronavirüs dahil olmak üzere biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırma yürütüyor. Ayrıca 2015'ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Çin hükumeti, bu projeyi olası bir Üçüncü Dünya Savaşı senaryosu olarak hazırda bekletiyor.

BİYOLOJİK SİLAHLARLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ YER ALIYOR

Haberde bahsedilen belgelerde, proje, bir savaş durumunda "zaferin temel silahı" şeklinde adlandırılıyor ve detaylı incelemeler yer alıyor. Öte yandan belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezinden bahsediliyor. The Australian gazetesinin haberinde ise Halk Kurtuluş Ordusu'nda görevli bilim insanlarının hazırladığı dosyada, hastalıkların "daha önce hiç görülmemiş bir şekilde" silah yapmak için incelendiği bilgisi yer alıyor. Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstereceği gerekli koşullar da özetleniyor.

ABD'DEN TEPKİ GELDİ

ABD Dışişleri Komitesinde görevli Tom Tugendhat, kanıtların oldukça endişe verici olduğunu ve bu silahların son derece tehlikeli olduğunu ifade etti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tugendhat, "Bu belge, üst düzey parti liderliğine tavsiyelerde bulunanların hırsları hakkında büyük endişeler uyandırıyor. En sıkı kontroller altında bile bu silahlar son derece tehlikelidir." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.