SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko’dan “havan” yasağı

Ukrayna’nın Rivne bölgesindeki bir poligonda yapılan tatbikat sırasında meydana gelen havan patlaması sonucu 3 asker ölmüş, 9 asker de yaralanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko’dan “havan” yasağı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bugün Rivne bölgesinde tatbikat sırasında meydana gelen patlama olayı ile ilgili soruşturma tamamlanmadan ülkede yapılan tatbikatlarda “Molot” havanlarının kullanılmasını yasakladı.



410. Sivil Havacılık Fabrikası'nın kuruluşunun 70. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen tören sırasında konuşan Poroşenko, “Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak ve Genelkurmay Başkanı Viktor Mujenko’ya acilen bu trajedinin nedenlerini belirleyerek gelecek hafta bana rapor etme ve bu olayların tekrarlanmasına izin vermemek için kapsamlı tedbirler alma talimatı veriyorum”. dedi.



Bunun yanı sıra Poroşenko, olay incelenmeden tatbikat sırasında patlayan havanların tatbikatlarda kullanılmaması talimatını verdi.



Basında çıkan haberlerde bugün Rivne bölgesindeki poligonda meydana gelen ve 3 askerin ölümüyle sonuçlanan patlamanın “Molot” havanının patlaması olduğu iddia edildi.



172065



Ukrayna’nın Rivne bölgesindeki poligonda yapılan tatbikat sırasında meydana gelen patlama sonucu 3 askerin öldüğü, 9 askerin de yaralandığı bildirilmişti. Olayın sabah saat 6.00 sıralarında meydana geldiği bildirilirken, atışlar sırasında havan patlamanın meydana geldiği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.