SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova'da yeni hükumet kuruldu: Türklere bakanlık verildi

Kosova'da hükumet yeniden kuruldu: Türklere yeniden bakanlık verildi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2020 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova'da yeni hükumet kuruldu: Türklere bakanlık verildi

Ömer Cihad KAYA
QHA Ankara

Siyasi istikrarsızlıklarla boğuşan Kosova'da 3 Haziran 2020'de yeni hükumet kuruldu. Kosova Meclisinde yapılan olağanüstü oturumda, Abdullah Hoti'nin kabinesi güvenoyu aldı. Yeni hukümet, 61 evet, 24 ret ve 1 çekimser oy ile onaylandı. Böylelikle Kosova'da mevcut Başbakan Albin Kurti hükumeti düşerken ülkenin yeni Başbakanı Abdullah Hoti oldu.

ALBİN KURTİ HÜKUMETİ DÜŞTÜ YENİ BAŞBAKAN ABDULLAH HOTİ OLDU

Kosova basınına yansıyan haberler göre, yeni hükumet şu şekilde:

Başbakan Abdullah Hoti, Başbakan Birinci Yardımcısı Besnik Tahiri, Başbakan Yardımcısı Driton Selmanaj, Başbakan Yardımcısı Albulena Balaj- Halimaj, Başbakan Yardımcısı ve Yerel Yönetim Bakanı Goran Rakic, Arban Abrashi Altyapı Bakanı, Agim Veliu İçişleri Bakanı, Armend Zemaj Sağlık Bakanı, Selim Selimi Adalet Bakanı, Blerim Kuçi Ekonomi ve Çevre Bakanı, Hykmete Bajrami Maliye Bakanı, Besian Mustafa Tarım Bakanı, Anton Quni Savunma Bakanı, Vlora Dumoshi Kültür Bakanı, Meliza Haradinaj-Stublla Dışişleri ve Diaspora Bakanı, Rame Likaj Eğitim Bakanı, Skender Reçica Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı, Vesel Krasniqi Sanayi ve Ticari Bakanı, Dalibor Jevtiç Dönüş ve Topluluklar Bakanı, Enis Kervan-Bölgesel Kalkınma Bakanı

KOSOVA'DA TÜRKLERE YENİDEN BAKANLIK

Kosova'da Abdullah Hoti hükumetini destekleyen Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), Bölgesel Kalkınma Bakanlığının, önceki dönem Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan tarafından yürütüleceğini duyurdu.

KDTP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün gerçekleştirilen Kosova Meclisi oturumunda 61 oy ile Avdullah Hoti Başbakanlığında kurulan Kosova Hükümeti, Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP milletvekilleri tarafından da desteklendi. Kosova Cumhuriyeti'ni bekleyen sosyo-ekonomik zorlukların aşılmasına yönelik hazırlıklara başlanması ve gerekli önlemlerin alınması adına yasal bir hükümetin kurulması gerekliliği doğrultusunda Kosova Demokratik Türk Partisi, merkezi ve yerel kurumların kurulması konusunda yapıcı rol üstlenme geleneğini devam ettirerek Avdullah Hoti hükümetine destek vermiştir.
Avdullah Hoti hükumetinde 1 Bakan ve 2 Bakan Yardımcısı ile temsil edilecek olan Kosova Demokratik Türk Partisi'nin kararı ile Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Enis Kervan tarafından yürütülecektir. Bakan Yardımcılıkları konusunda önümüzdeki günlerde Başkanlık Kurulu kararı ile isimler açıklanıp Başbakan Avdullah Hoti'ye iletilecektir."

TÜRKİYE'NİN PRİŞTİNE BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Soldan sağa: Yeni Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Kosova Milletvekili Fidan Brina Jılta, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, KDTP Genel Başkanı, Kosova Meclisi Başkan Vekili Fikrim Damka

Avdullah Hoti hükümetinin oylandığı meclis oturumunun ardından KDTP Genel Başkanı ve Kosova Meclisi Başkan Vekili Fikrim Damka, Milletvekili Fidan Brina Jılta ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçişi Çağrı Sakar'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, yeni kurulan hükumetin Kosova adına hayırlı olmasını dileyen Sakar, bakanlık görevine getirilen Enis Kervan'ı tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.