SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu: Rusya, doğal gaz ile şantaj yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu: Rusya, doğal gaz ile şantaj yapıyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, doğal gaz tedarikini ruble ile ödemeyi reddeden Polonya ve Bulgaristan’ın doğal gazını kesen Rusya’nın kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Komisyonu Başkanı, “Rusya, doğal gazla şantaj yapıyor. Bu haksız ve kabul edilemez bir karar. Rusya güvenilmezliğini bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın açtığı savaşta Ukrayna'ya destek veren Bulgaristan ve Polonya’nın doğal gaz tedarikini kesmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşgalci Rusya, saldırılarına maruz bıraktığı Ukrayna’ya destek veren ve Rusya’ya yaptırım uygulayan iki ülkeyi “dost olmayan ülkeler” listesine almıştı. Listede yer alan ülkelere yaptırım uygulanmaması için Rusya, doğal gaz tedarikini Rus Rublesiyle ödeme şartı koşmuştu. Bulgaristan ve Polonya bu şartı reddetmişti. Söz konusu reddin cevabı ise, doğal gaz kesintisi oldu.

RUSYA, GAZLA ŞANTAJ YAPIYOR

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Rusya'nın doğal gaz kesintisinin haksız bir karar olduğunu vurguladı. Leyen, “Gazprom'un Avrupa'daki müşterilere gaz dağıtımını tek taraflı olarak durdurduğunu açıklaması, Rusya'nın gazla şantaj yaptığı başka bir girişimidir. Bu haksız ve kabul edilemez. Bu karar, bir gaz tedarikçisi olarak Rusya'nın güvenilmezliğini bir kez daha gösteriyor. Bu senaryoya hazırız. Tüm Avrupa Birliği (AB) üyeleriyle yakın temas halindeyiz. Böyle bir senaryo için acil durum planı oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Polonya’nın devlete ait gaz şirketi PGNİG, yarın sabah itibarıyla Rusya’nın Gazprom şirketi tarafından ülkeye sağlanan doğal gaz tedariğini durduracağını bildirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.