SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron'un rakibi Fransız siyasetçi Pécresse Karabağ'ı yasa dışı ziyaret etti

Macron'un rakibi Fransız siyasetçi Pécresse Karabağ'ı yasa dışı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2021 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron'un rakibi Fransız siyasetçi Pécresse Karabağ'ı yasa dışı ziyaret etti

Fransa cumhurbaşkanı adayı Valérie Pécresse, Laçın koridoru üzerinden yasa dışı bir şekilde Karabağ'ı ziyaret etti. Karabağ'da Ermenistan yanlısı ayrılıkçıları ziyaret eden Fransız siyasetçi, Azerbaycan kamuoyunda tepki çekti.

Azerbaycan'ın Karabağ'da kazandığı zaferin ardından, Ermenistan'ın provokatif çabaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron'un rakibi olan Cumhuriyetçilerin adayı Valérie Pécresse, önce Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı ardından da Ermeni ayrılıkçıların bulunduğu Karabağ'ı ziyaret etti. Karabağ'da Azerbaycan'ın kazandığı zaferin ardından Ermenilere bırakılan bölgede Rusya Federasyonu güçleri, Laçın koridorunu kontrol ediyor. Sözde Rus barış gücünün kontrolündeki Laçın koridorundan, Fransız siyasetçi Valérie Pécresse Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıları yasa dışı bir şekilde ziyaret etti.

FRANSIZ SİYASETÇİ, KARABAĞ'DA ERMENİ AYRILIKÇILARLA GÖRÜŞTÜ

Dün gerçekleşen ziyarette, Fransız siyasetçi, Karabağ'da Ermenistan yanlısı ayrılıkçıların lideri Arayik Harutyunyan ile bir araya geldi.

"LAÇIN KORİDORUNUN KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR"

Azerbaycan medyasına yansıyan haberlerde, "Fransa cumhurbaşkanı adayı, Laçın koridoru üzerinden yasa dışı bir şekilde Karabağ'ı ziyaret etti. Rus ordusunun, Laçin koridorundan kimin gelip geçtiğinden haberi yok (!). Tabii ki Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Valérie Pécresse'i istenmeyen kişi ilan edebilir ama bu bir çıkış yolu değil. Bu gibi siyasetçilerin, Azerbaycan'ın izni olmadan topraklarımıza girmemeleri ve Ermeni ayrılıkçılarla görüşmemeleri için Laçın koridorunun kontrol edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Laçın koridoru yine de bize çok zarar verir." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.