SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuleba: NATO, Karadeniz’i Rusya tarafından gelen askeri tehditlerden korumalı

"Kırım'a nükleer başlıkların yerleştirilmesi Karadeniz için en büyük tehdit olur"

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba: NATO, Karadeniz’i Rusya tarafından gelen askeri tehditlerden korumalı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmytro Kuleba), NATO'nun Karadeniz bölgesini Rusya tarafından gelen tehditlerden koruması gerektiğini bildirdi. Ukrayna'da çevrimiçi güvenlik forumuna katılan Kuleba, işgalci Rusya’nın Kırım’da nükleer bileşenlerin yerleştirilmesi olasılığını dile getirerek, Karadeniz’de güvenlik tedbirlerinin artması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, bugün katıldığı "The Road to Warsaw Security Forum" adlı çevrimiçi konferansta, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ı ve Karadeniz bölgesini aktif askerileştirdiğini kaydetti. Bu bağlamda Bakan Kuleba, Karadeniz bölgesinde Rusya’nın etkisini azaltma ve güvenliği sağlama konusunda NATO’ya görev düştüğünü belirtti.

"NATO KARADENİZ'İ KORUMA KONUSUNDA CİDDİYET GÖSTERMELİ"

Konuya ilişkin açıklamasında Dmıtro Kuleba, “Rusya’nın Kırım’da yaptıkları belli. Kremlin, yasadışı olarak işgal ettiği yarımadayı aktif olarak askerileştiriyor. Bu tür hareketler ticaret yollarını engelliyor ve bölgedeki güvenliği tehdit ediyor. NATO, Karadeniz’i koruma konusunda ciddiyetini gösterip, bölgede navigasyon güvenliğini sağlamalı.” diye konuştu. Ayrıca Kuleba, Karadeniz bölgesinde güvenliği artırma konusunda NATO’nun Ukrayna ile Gürcistan’ı da aktif olarak dahil etmesi gerektiğini vurguladı. 

"KIRIM'DA NÜKLEER BİLEŞENLERİN YERLEŞTİRİLMESİ OLASILIĞI EN BÜYÜK TEHDİTLERDEN BİRİDİR"

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’a nükleer başlıkları yerleştirmesi olasılığının Karadeniz bölgesinin güvenliği için en büyük tehditlerden birisi olduğunu belirtti. 

"NATO, KARADENİZ’DE RUSYA'YA KARŞI ASKERİ VARLIĞINI ARTIRMALI"

Daha önce Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Rusya’nın Karadeniz ve işgal ettiği Kırım’da gerçekleştirdiği askerileştirme ve güçlerini artırma hareketlerinden dolayı NATO’nun izleme ve gözetim faaiyetleri dahil olmak üzere Karadeniz’deki varlığını artırması çağrısında bulunduğu bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.