SON DAKİKA
Hava Durumu

BM'den Kıbrıs'a üst düzey ziyaret

BM Genel Sekreteri’nin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmek amacıyla bugün adaya günübirlik ziyarette bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM'den Kıbrıs'a üst düzey ziyaret

BM Genel Sekreteri’nin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute, bugün önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le sonra ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bir araya gelecek.



Cumhurbaşkanı Akıncı, Anastasiadis’le 26 Ekim'de gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının ucu açık, sonuç odaklı olmayan, herhangi bir zaman kaygısı taşımayan bir sürecin parçası olmak istemediğini  belirtmiş, bu konuları  Lute ile ele almak istediklerini söylemişti.



Lute’un ziyaretiyle yeni bir sürecin başlamasının mümkün olup olmadığını söylemek için önce hangi çerçevede buraya geleceğini bir görmek gerektiğini de kaydeden Akıncı, bu konuların Lute’un yapacağı çalışmalarla şekillenebileceğini ifade etmişti.



174597



Lute, Temmuz ayı sonunda Kıbrıs konusunda müzakerelere devam edilmesi için gerekli zeminin oluşturulup oluşturulamayacağı konusunda görüşmeler yapmak üzere adaya gelmiş ve 23 Temmuz’da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.