SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada'da Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'ya destek eylemleri yapıldı

Kanada'da Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'ya destek eylemleri yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada'da Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'ya destek eylemleri yapıldı

Kanada Ukraynalılar Kongresi, Rus saldırganlığı tehdidiyle karşı karşıya kalan Ukrayna’ya destek vermek amacıyla,6 Şubat 2022 tarihinde, ülkenin 20 kentinde eylem düzenledi. Toronto’da Rusya Başkonsolosluğu binası önünde düzenlenen eyleme, 500’e yakın aktivist katıldı. Eylemciler, Rusya’dan Ukrayna sınırları boyunca ayrıca Kırım ve Donbas’ta konuşlandırdığı güçlerini geri çekmesini talep etti.

Kanada’da Ukrayna’ya destek eylemleri düzenlendi. Ülkenin 20 kentinde düzenlenen eylemlerden en büyüğü Toronto’daki Rusya Başkonsolosluğu binası önünde yapıldı. Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Kanada Ukraynalılar Kongresi Başkanı Oleksiy Slepuhov, Toronto’da düzenlenen eyleme Kanada milletvekillerinin ve ülkedeki Litvanya, Letonya, Belarus, Kazakistan, Kırım Tatar diasporalarının destek verdiğini aktardı.

https://www.youtube.com/watch?v=883OveyAh_o&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1 KANADA'DA RUS SALDIRGANLIĞINA KARŞI UKRAYNA'YA DESTEK

Eyleme 500’den fazla insanın katıldığını belirten Slepuhov, “Kırım Tatar diasporasını Dünya Kırım Tatarları Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem İrsay, Litvanya’yı Litvanya Konsolosu, Letonya’yı Toronto'nun önde gelen isimlerinden Marcus Kolga temsil etti. Eylemde Kanada yönetiminden Ukrayna’ya daha fazla silah desteğinde bulunmaya ve Rusya’ya daha sert yaptırımların uygulamaya çağrıda bulunduk. Rusya’dan ise Ukrayna sınırları boyunca ve Kırım ile Donbas’ta konuşlandırdığı silahlı güçleri geri çekmesini talep ettik.” diye anlattı. Ayrıca Ukrayna’ya destek eylemleri Finlandiya ve Norveç’te düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.