SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’nın en seçkin tank ordusu Harkiv'de dağıldı

Rusya’nın en seçkin tank ordularından biri Harkiv'de büyük kayıplar verdi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2022 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın en seçkin tank ordusu Harkiv'de dağıldı


Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya’nın en prestijli ordularından biri, Moskova savunması için oluşturulan Rusya Savunma Kuvvetleri Batı Askeri Bölgesine bağlı 1. Muhafız Tank Ordusu Harkiv bölgesinde büyük darbe aldığını bildirdi. Bakanlık büyük kayıplar veren ordunun yenilenmesinin yıllarca sürebileceğini kaydetti.



Rusya’nın en seçkin ordularından biri olan Rusya Batı Askeri Bölgesine bağlı 1. Muhafız Tank Ordusu, Harkiv yakınlarında ağır kayıplar verdi. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın Harkiv bölgesinden geri çektiği birliklerin arasında 1. Muhafız Tank Ordusu’nun da yer aldığını bildirdi. Rusya Savunma Kuvvetleri Batı Askeri Bölgesine bağlı 1. Muhafız Tank Ordusu Moskova savunması ve NATO ile olası savaş durumunda karşı saldırılarda öncülük yapması için oluşturulmuştu.





RUS ORDUSU HARKİV'DE BÜYÜK DARBE ALDI

Yapılan açıklamada, 1. Muhafız Tank Ordusu’nun  geniş çaplı işgalin ilk aylarında ağır kayıplar verdiğini ve Ukrayna ordusunun Harkiv’de karşı saldırı operasyonu başlatmadan önce yeniden oluşturulamadığını belirtildi.



Öte yandan, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, “1. Muhafız Tank Ordusu’nun ve  Batı Askeri Bölgesine bağlı diğer birliklerin ciddi şekilde kayıp vermesinden sonra Rusya'nın NATO'ya karşı koymak için tasarlanmış konvansiyonel gücü ciddi şekilde zayıfladı. Rusya'nın bu potansiyeli yeniden kazanması muhtemelen yıllar alacak" ifadelerini kullandı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.