SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den kardeş Azerbaycan için Fransa'yı Protesto yürüyüşü

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'den kardeş Azerbaycan için Fransa'yı Protesto yürüyüşü

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) "Fransa'yı Protesto" yürüyüşüne katılacak. Fransa'nın Azerbaycan üzerindeki baskısını protesto edecek vatandaşlar 7 Kasım saat 12.00'de Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanacak.

Fransa, Azerbaycan üzerindeki politik baskılarını sürdürüyor. Fransa'daki Ermeni lobisine destek veren hükumet, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'ni tanımıyor. Ermeni bir vatandaşın geçen günlerde Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner'e "Nemesis'i unutma!" tehdidi gündem olmuştu. Buna yönelik tehditlere Türk dünyasından sert tepkiler yağıyor.

"FRANSA'YI PROTESTO" YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye'de bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Türk Ocakları, Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde Fransa protestosu gerçekleştirecek. Katılımcılar, 7 Kasım saat 12.00'de Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önünde "Fransa'yı Protesto" yürüyüşü gerçekleştirecek. Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar tarafından yapılan duyuruda, "Fransa Senatosu tarafından Can Azerbaycan'a yönelik yaptırım kararı karşısında sessiz kalmayalım, kardeşlerimizin kaderiyle oynamak isteyenlere haddini demokratik bir biçimde bildirelim" çağrısı yer aldı.

Resim NEMESİS SUİKASTI NEDİR?

Nemesis suikastı; Ermeniler tarafından Osmanlı siyasi ve askeri liderleri ve Azerbaycanlı siyasetçilere karşı düzenlenen bir dizi suikasttır. Diğer yandan 1920 ve 1922 yılları arasında gerçekleşen gizli bir operasyondur. Suikast adını Yunan mitolojisindeki “intikam tanrıçası” olan Nemesis’ten almıştır.

1921 yılı Mart ayında Berlin’de öldürülen Osmanlı Hürriyet Cemiyeti’nin kurucu lideri Talat Paşa’nın uğradığı suikast Nemesis’in örneğidir.

Cemal Paşa, Said Halim Paşa, Fetali Han Hoyski, Hasan Bey Agayev, Behbud Han Cevanşir, Bahattin Şakir ve Cemal Azmi Bey de Nemesis suikastı ile katledilmiştir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.