SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dışişleri, Rum tarafının küstah "Atatürk" talimatını kınadı

Türk Dışişleri, Rum tarafının küstah "Atatürk" talimatını kınadı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dışişleri, Rum tarafının küstah "Atatürk" talimatını kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin okullarda okutulan ders kitabında yer alan Atatürk sayfalarının yırtılması çağrısı yapmasına sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, söz konusu talimatı "çağ dışı" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Rum okullarında okutulan ders kitabından Atatürk’le ilgili sayfanın yırtılmasına sert tepki gösterdi. Bakanlığın bugün yaptığı açıklamada, "GKRY’nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz." denildi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"GKRY’nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz. Kıbrıs meselesini yıllardır çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY’nin bu son eylemi, Ada’da Kıbrıs Türkleriyle sadece iktidarı ve refahı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya dahi tahammüllerinin olmadığını göstermektedir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından, okullarda okutulan bir ders kitabından, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimat, Rum Yönetiminin ülkemize ve KKTC’ye karşı çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal düzeyi ortaya koymaktadır."

RUMLARDAN KÜSTAH “ATATÜRK KARARI”: SAYFALARI YIRTIN!

Güney Kıbrıs’ın önde gelen haber portalı Sigmalive’de yer alan habere göre ise, öğretmenlere “acil” vurgusuyla elektronik ortamda gönderilen genelgede, yırtılması talimatı verilen sayfada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye’nin en büyük kahramanı” başlığı ile verildiği bildirildi. Ayrıca aynı sayfada, sanat dünyasının kahramanları olarak da Frida Kahlo ile Diego Rivera’nın işlendiği belirtildi. Öğretmenler, sosyal medya grupları üzerinden yırtılması talimatı verilen sayfanın Atatürk ile ilgili olduğu bilgisini paylaştı. Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Kostas Hacisavvas, Rum Eğitim Bakanından konuyla ilgili kararı gündeme getiren sebepler hakkında izahat isteyeceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.