SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Almanya ve Fransa’ya gaz akışını durdurdu

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Almanya ve Fransa’ya gaz akışını durdurdu

Rusya doğalgaz şirketi olan Gazprom, Almanya’ya gaz taşıyan Kuzey Akım doğalgaz boru hattını geçici olarak durduracağını açıkladı. Ayrıca Rusya, Fransa’nın Temmuz ayı borçlarını ödememesi nedeniyle Fransız kamu hizmetleri şirketi Engie’ye gaz tedariğini kestiğini duyurdu.

1 Eylül’den itibaren Gazprom şirketi Temmuz ayı borçlarını ödememesi nedeniyle Fransız enerji şirketinin Engie’ye gaz tedariğini askıya alacağını bildirdi. Engie şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Gazprom Export, Engie'ye 1 Eylül 2022'den başlayarak tedarik edilen gaz için ödemelerin tamamı alınana kadar gaz arzını tamamen askıya aldığını bildirdi." Daha önce Engie, Gazprom’dan ayda yaklaşık 150 milyon metreküp gaz alıyordu.

Bakım gerekçeli durdurma

Rus gazının Baltık üzerinden önce Almanya'ya, buradan da birçok Avrupa ülkesine taşındığı Kuzey Akım gaz boru hattında bakım çalışmaları devam ediyor. Gazprom basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Akım doğalgaz boru hattı 31 Ağustos günü kapatılacak ve 3 Eylül gününe kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, "Kuzey Akım üzerinden sevkiyatlar tümüyle durduruldu ve bugün doğal gaz kompresör ünitesindeki planlanmış bakım çalışmalarına başlanacak." denildi. Şirketten yapılan açıklamada, bu önlemlerin Portovaya kompresör istasyonundaki 24 numaralı gaz piston ünitesindeki onarım çalışmasından kaynaklandığı açıklandı. Gazprom 19 Ağustos günü yaptığı açıklamada Kuzey Akım hattında çalışan tek kompresör ünitesindeki bakım nedeniyle 31 Ağustos günü itibariyle üç günlüğüne doğal gaz akışının kapatılacağını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.