SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük'teki seçimlerde Kürt partilerinin kendi oylarını 100 kat yüksek gösterdiği açıklandı

Kerkük'ün Tavuk ilçesinde KYB'nin kendi oylarını hile ile 100 katına çıkardığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük'teki seçimlerde Kürt partilerinin kendi oylarını 100 kat yüksek gösterdiği açıklandı

Irak'ta 12 Mayıs'ta gerçekleştirilen parlamento seçimlerindeki elektronik sistemin hile ile değiştirilmesi sonucu Türkmenler sandıklara itirazda bulunmuştu. Dün yapılan el ile sayımlar sonrasında Kürt partilerinin hile yaptıkları kanıtlandı.

Özellikle Kerkük ve çevresinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) adlı partinin yaptığı seçim hilelerinin verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Türkmeneli Cephesi'nin yayınladığı belgelere göre birçok sandıkta hileler inanılmaz boyutlarda. Kerkük'e bağlı Tavuk ilçesinin bir seçim bölgesinde elektronik sistemle sayıldığında KYB'nin 1086 oyu varken yeniden el ile sayılan aynı bölgede oy sayısı 82'ye düştü. Buna göre oylardaki hile 100 kattan fazla olarak görülüyor.

Kerkük Türkmen Cephesi'nin listesi de yine aynı bölgede elektronik sistemde 179 iken yeniden el ile sayılan oylar sonucunda 770 oy aldığı belirlendi. Diğer seçim bölgelerinde de yapılan hileler en az iki katı yani %100 boyutunda.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi de dün konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kerkük’ün Tavuk (Dakuk) ilçesinde bulunan 23 sandığın sayımı bugün yapıldı. Elektronik sonuç ile elle yapılan sonuç arasında belirlenecek bir nitelikte fark var. İrademiz sayesinde, Türkmen’in iradesi sayesinde bu büyük komplo altüst edildi." ifadelerini kullanmıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.