SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenilerden Ukrayna'nın Erivan Büyükelçiliğine çirkin saldırı!

Ukrayna'nın Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmada Azerbaycan'ın tarafından yer alması, Ermenileri çıldırttı. Erivan'daki bir grup provokatör, Ukrayna'nın Erivan Büyükelçiliğine saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenilerden Ukrayna'nın Erivan Büyükelçiliğine çirkin saldırı!

Ermenistan'da bir grup provokatör, Kıyiv yönetiminin Azerbaycan'a destek vermesini hazmedemeyerek Ukrayna'nın Erivan Büyükelçiliğine saldırdı. Azerbaycan ile Ermenistan arasında dört gündür devam eden çatışmaların gölgesinde bu tür bir provokatif eylemin gerçekleşmesi, perde arkasında Kremlin'in olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİNİN AZERBAYCAN'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEYEN AÇIKLAMASINI HAZMEDEMEDİLER

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 13 Temmuz 2020 tarihinde, çatışmada Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekleyen bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmanın, 1993 yılında Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan karara göre barışçıl bir şekilde çözülmesi çağrısı yapılmıştı. Ayrıca, "Ukrayna tarafı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin uluslararası kabul görmüş sınırlarında egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde durumun diplomatik yollarla çözülmesini savunuyor." ifadeleri kullanılmıştı. Her yönüyle tehdit ve provokasyon amaçlayan eylemciler, bu açıklamadan ötürü, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine saldıran Ermenistan'a destek vermediği için Ukrayna'yı suçladı.

ERMENİ POLİSİ GÖSTERİCİLERE HİÇBİR MÜDAHALE YAPMADI!

Öte yandan, olay yerindeki Ermeni polisinin, göstericilerin Ukrayna büyükelçiliğine çirkin saldırısına göz yumduğu öğrenildi. Eylemcilerin "Ukrayna’ya yazıklar olsun", "Ukrayna + Azerbaycan" yazılı pankartlar açtığı görüldü. 15 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşen saldırıya ilişkin görüntülerde, büyükelçilik binasına Ukrayna'nın ünlü yemeği "borş" fırlatılması da dikkatlerden kaçmadı.

https://www.youtube.com/watch?v=wSgF0YgG9N0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0OZ5HcMVWWbyhwlQV636-DW2145bzWeMP6XH3BYUZwE9sQfszIGG-c2OU

Benzer haber:
Ermenilerin saldırısı ne anlama geliyor: Türkiye’nin Ayasofya kararına karşı Rus misillemesi mi?

UKRAYNA'NIN ERİVAN BÜYÜKELÇİSİ, ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRMIŞTI

Diğer yandan, dün Ukrayna'nın Erivan Büyükelçisi İvan Kuleba, Ukrayna'nın çatışmaya ilişkin açıklaması sonrasında Ermenistan Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Olayın hemen ardından, Ukrayna büyükelçiliğine saldırı gerçekleştirilmesi sonrası Ukrayna devletinin Ermenistan'a nota vermesi bekleniyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.