SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan'da halk, kandırılmanın acısını hükümet binasını basarak çıkardı!

Karabağ Savaşını kaybeden Ermeniler hükumet binasını bastı!

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan'da halk, kandırılmanın acısını hükümet binasını basarak çıkardı!

Ermenistan'da halk, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı ortaya konan mağlubiyetin şokunu yaşıyor. Ermeni haber sitelerinin Azerbaycan'dan daha güçlü bir orduya sahip oldukları ve Karabağ'da askerlerinin kahraman olduğu haberlerine inanan Ermenistan halkı, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyetini kabul ederek "Acı verici bir anlaşma imzaladım." diye açıklama yapmasının ardından tepki göstererek sokaklara döküldü.

Ermeniler, Karabağ'da yenilgiyi kabul ederek çekilme kararı alan Ermenistan yönetimine tepki göstererek, parlamento binasını bastı.

ÖFKELİ KALABALIK, ERMENİSTAN PARLAMENTOSUNU BASTI

Paşinyan'a muhalif olan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri başkent Erivan'da sokağa inen kızgın halkı, Hükumet Binası önünde toplanmaya çağırdı. Polis burada toplanan öfkeli topluluğu engellenmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Protestocular hükümet binasının kapılarını kırarak içeri girdi. Binaya giren göstericiler camları kırıp, eşyaları parçaladı. Kalabalığın içinden silah seslerinin yayıldığı ve Erivan'da protestocuların sayılarının giderek arttığı bildirildi. Ülkede hala gerilim devam ederken olayların olduğu bölgelere ek polis kuvvetlerinin sevk edilmeye devam edildiği aktarıldı.

Ermenistan halkının yanlış politikaları ile ülkeyi savaşa soktuğu için tepki gösterdikleri Başbakan Nikol Paşinyan’ın çalışma ofisi de göstericiler tarafından ele geçirilmiş durumda. Paşinya'ın can güvenliği olmadığı gerekçesi ile Erivan'da kalamayarak Soçi'ye kaçtığı iddia ediliyor.

ERMENİSTAN TESLİM OLDU: PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile Dağlık Karabağ’daki savaşı bitirecek anlaşmayı imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Karabağ’a “Rus Barış Güçleri” konuşlandırılacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gece yarısı ulusa seslenişinde söz konusun Barış Gücü Merkezinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin de olacağını iki kere vurguladı. Aliyev, Dağlık Karabağ’ın statüsünün tartışmasız ve Azerbaycan toprağı olduğunun altını çizdi ve bu anlaşmayla da tasdik edildiğini açıkladı.

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın’dan daha sonra Dağlık Karabağ’ın tamamından çekilecek. Bu açıklamaları Ermenistan Başbakanı bu gece yarısı sosyal medya hesabından yaptı. Yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı, bildiri imzaladıklarını duyururken, bunun acı verici olduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi. İlerleyen dakikalarda önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha sonra da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açıklamalarda bulundu.

Karabağ Anlaşmasının maddeleri için buraya tıklayın

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.