SON DAKİKA
Hava Durumu

“İngiltere, bu yıl AB’den ayrılma sürecini başlatmayacak”

İngiltere Başbakanı Theresa May, görüşme stratejisinin hazırlanması için zaman gerektiğinden dolayı İngiltere’nin bu yıl Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine başlamayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“İngiltere, bu yıl AB’den ayrılma sürecini başlatmayacak”

İngiltere Başbakanı Theresa May, görüşme stratejisinin hazırlanması için zaman gerektiğinden dolayı İngiltere’nin bu yıl Avrupa Birliği’nden (AB) resmi ayrılma sürecine başlamayacağını söyledi.
 
Berlin’de 20 Temmuz tarihinde düzenlenen Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısında konuşan Theresa May, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden “makul ve düzenli şekilde çıkmasının” sağlanması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte Theresa May, İngiltere’nin “Avrupa’dan ayrılmadığını ve yakın ekonomik ilişkileri sürdürmek istediğini” kaydetti.
 
May, “Resmi müzakereler sürecini başlatmadan önce ilke ve görevleri belirlemek için belirli bir zamana ihtiyacımız var” dedi.
 
Avrupa Birliği’nden ayrılmak için İngiltere'nin Avrupa Birliği Antlaşması'nın 50. maddesini yürürlüğe koyması ve AB'ye resmen referandum sonucunu iletmesi gerekiyor.
 
Daha önce İngiltere Dışişleri Bakanı Phillip Hammond, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma sürecinin altı yıla kadar uzayabileceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili konuşan Phillip Hammon, sadece Brüksel’le doğrudan yapılacak olan müzakerelerin iki sene kadar sürebileceğini, bununla birlikte ayrıca İngiltere’nin Avrupa Birliği’nin her ülkesiyle ayrı ayrı ikili ticaret anlaşmalarını imzalaması gerektiğini anlattı.
 
Birleşik Krallık'ta 23 Haziran tarihinde yapılan AB referandumunda yüzde 52 oranında ayrılıktan yana, yüzde 48 oranında ise birlikten yana oy kullanılmıştı. Sonucun ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, Ekim ayında lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin kongresinde görevini bırakacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günler İngiltere Başbakanlığına Theresa May’ın atandığı bildirildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.