SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Barış ve Uzlaşma Memorandumu’nu kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Barış ve Uzlaşma Memorandumu’nu kabul etti

Ülkenin doğu bölgelerinde durumu istikrarlı hale getirmek amacı ile Ukrayna Parlamentosu Barış ve Uzlaşma Memorandumu'nu kabul etti.

Ukrayna Parlamentosu Basın Servisi, Verhovna Rada Bölgeler Partisi milletvekili Vadim Novinskiy tarafından önerilen Barış ve Uzlaşma Memorandumu için 252 milletvekilinin “evet” oyu kullanırken, Svoboda (Özgürlük) Partisi ile Komünist Partisi milletvekillerinin oy kullanmadığını bildirdi.

Svoboda Partisi milletvekilleri, memorandumda Rus dilinin resmi statüsünden söz edildiğinden dolayı söz konusu dokümana tamamen karşı çıktı.

Memoranduma göre, Ukrayna'da meydana gelen protestolar sırasında işgal edilen binaların boşaltılması ve silahların bırakılması halinde, adam öldürme gibi ağır suç işleyenler hariç, bu protesto eylemlerine katılanlara karşı cezai işlem uygulanmayacak.

Kabul edilen memorandum ayrıca, anayasal reformların yapılmasını öngörüyor. Bu reformların çerçevesinde parlamenter-başkanlık sistemi pekiştirilecek, hukuk alanında geniş kapsamlı reformlar gerçekleştirilecek, hükümetin yetkileri dengeli dağıtılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.