SON DAKİKA
Hava Durumu

"40 bine yakın Ukrayna vatandaşı Kırım'ı terk etmek zorunda kaldı"

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Kislitsa, işgalci yönetiminin Kırım sakinlerine fiziksel ve psikolojik baskı uyguladığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"40 bine yakın Ukrayna vatandaşı Kırım'ı terk etmek zorunda kaldı"

Rus işgalci yönetiminin baskılarından dolayı Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı 35-40 bin Ukrayna vatandaşı terk etmek zorunda kaldı. Baskılardan dolayı Kırım’ı terk etmek zorundan kalanların 20 binden fazlası Kırım Tatarları.



 



Lizbon'da düzenlenen “Kırım’ın işgalden kurtarılması: Ne zaman ve nasıl?” isimli uluslararası konferansta konuşan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Kislitsa, “İşgalci yönetiminin yaptığı tehdit, fiziksel ve psikolojik baskı 20 binden fazlası Kırım Tatarları olmak üzere 35-40 bin Ukrayna vatandaşını yarımadayı terk etmek ve Ukrayna’nın diğer bölgelerine yerleşmek zorunda bıraktı.” dedi.



 



"İŞGALCİLERİN TUTUKLADIĞI UKRAYNA VATANDAŞLARININ KURTARILMASI ÖNCELİKLİ KONU"



 



Rus işgalci yönetiminin herhangi bir sivil girişimi bastırmak için vatandaşları tehdit ettiğini, bu eylemlerin sonucunda 60’tan fazla Ukrayna vatandaşının tutuklandığını kaydederek, “Onların serbest bırakılması Ukrayna ve uluslararası toplum için öncelikli konulardan biri olarak kalmaya devam ediyor.” diye belirtti.



 



Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisinden gelen açıklamada konferansın Ukrayna’nın Portekiz Büyükelçiliği tarafından Ukrayna Cumhurbaşkanının başlattığı "Kırım'ın İşgalden Kurtarılması Dostları" isimli uluslararası platformun çerçevesinde düzenlendiği belirtilidi.



 



 168754



 



Daha önce, Ukrayna milletvekili Georgiy Logvinskiy, Kırım Tatarlarının Rus işgali altındaki Kırım’ın Ukrayna yanlısı nüfusunun parçası olduğundan dolayı Rusya’nın Kırım Tatarlarının yarımadadan ayrılması için büyük miktarda para harcamaya hazır olduğunu ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.