SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan'da Taliban yönetimi altında insanlar açlıktan böbreklerini satıyor!

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2022 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2022 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan'da Taliban yönetimi altında insanlar açlıktan böbreklerini satıyor!

Afganistan'ın Herat şehrinde yaklaşık 500 kişinin para karşılığında böbreklerini sattığı öğrenildi. Afganistan'ın genelinde yaşanan ekonomik sorunlar ve kıtlık krizinin ardından Herat'taki bir mülteci kampında yaşayanlar, açlık ve yoksulluktan dolayı para karşılığında böbreklerini satıyor. Afganistan'daki şiddetli yoksulluk ve yerinden edilmenin vatandaşlarını zor ve hayal kırıklığı yaratan seçimlerle karşı karşıya kaldı.

Afganistan'da insanlar aç ailelerini doyurmak için organlarını satıyor. Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da sokaklar organ pazarı haline geldi. Herat'tan edinilen bilgilere göre, 500'ü aşkın insan böbreğini satarak aç ailelerini doyurmaya çalıştı. Ayrıca, Afgan gazetesi Gardin'in haberine göre, insanlar çocuklarını 1000 dolar civarında fiyatlara tanımadıkları ailelere satıyor.

AFGANİSTAN'DA SOKAKLAR ORGAN PAZARI HALİNE GELDİ

Son dönemde, Afganistan'ın batısındaki başta Herat olmak üzere çok sayıda ülke vatandaşının yoksulluk nedeniyle böbreklerini satmaya başladığı ve böbrek pazarının sıcak olduğu haberler yayımlandı. Böbrek satışlarında, ülkenin ekonomik krizi ve  yoksulluk artışı ile eşi görülmemiş bir artış oldu. Yoksulluk ve yaygın açlık arttıkça, birçok Afgan ailesine yiyecek sağlayamıyor. Yaklaşık dört aydan beri ülkede yoksulluk, işsizlik ve açlık o kadar arttı ki çoğu insanın gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılaması bile zorlaştı.

Afganistan'ın organ pazarı haline gelen kenar mahalleleri: 6 ve 8 yaşındaki iki kızımın ardından böbreğimi sattım - 15

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) raporlarında, "Nüfusun yarısından fazlası şiddetli açlığa karşı karşıya kalacak. Bu yıl 1,8 milyon çocuğun akut yetersiz beslenmeden muzdarip olması bekleniyor ve bunların bir milyonu acil tedavi olmaksızın ölüm riskiyle karşı karşıya. Bir insan felaketi önlenebilir. Afgan halkını yalnız bırakamayız." ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN'DA YOKSULLUK VE GIDA KRİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

Afganistan'da yoksulluk ve açlığın yayılmasının ardından, çoğu Afgan gıda, yakıt ve gaz dahil olmak üzere temel yaşam ihtiyaçları için artan fiyatlardan şikayet ediyor. Çoğu emtia ve hammadde fiyatlarının geçmişe göre defalarca artıyor. Kabil'deki bir gıda satıcısı, "Yiyecek ülkeye ulaşmadığında gıdanın düşeceği ve fiyatların yükseleceği açık... Bazı işadamları ülkeyi terk etti, bazıları ise ülkenin istikrarsızlığı ve kırılgan finansal ve ticari durum nedeniyle risk almaya ve malzeme ithal etmeye cesaret edemiyor." ifadeleriyle durumu özetliyor. Bu durumun devam etmesi halinde fiyatların her geçen gün artacağını ve durumun daha da kötüleşeceğini sözlerine ekledi.

Afganistan'ın organ pazarı haline gelen kenar mahalleleri: 6 ve 8 yaşındaki iki kızımın ardından böbreğimi sattım - 5

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Afganistan'da yaygın yoksulluk ve açlık riskinin arttığını ve bu ülkede yaşamak için hammadde fiyatlarının yükseldiğini vurguladı. Afganistan'ın başkenti Kabil, 25 Ağustos'ta Taliban'ın eline geçti, ardından ABD yaklaşık 4 milyar dolarlık dış varlığı dondurdu. Böyle bir durumda, son yirmi yılda uluslararası kuruluşların desteğinden yararlanan ve sivil bütçesinin %60'ından fazlasının dış yardıma bağlı olduğu Afganistan, çok kritik bir ekonomiyle karşı karşıya kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.