SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda taviz verilmeyecek

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda taviz verilmeyecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen müzakereleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan müzakerelerde Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna Savaşının 34. gününde açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna ile Rusya heyetlerinin İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği müzakereleri değerlendirdi. Zelenskıy, “Müzakerelerden gelen sinyalleri olumlu olarak değerlendirebiliriz. Ama Rus füzelerinim patlama sesleri bu sinyalleri bastırıyor. Tabii ki tüm riskleri görüyoruz. Bizi yok etmek için savaşmaya devam eden bir devletin temsilcilerinin yaptığı açıklamalarına güvenmek için bir nedenimizin olmadığını da tabii ki görüyoruz. Ukraynalılar saf insanlar değil. Ukraynalılar, hem işgal saldırısının 34 günü boyunca hem de Donbas’ta 8 yıllık süren savaşın sonucunda yalnızca somut bir sonuca güvenebileceklerini öğrendiler." dedi.

"BUGÜN TEK GARANTİMİZ ORDUMUZ"

Rusya’nın her türlü saldırılara devam ettiğine dikkat çeken Zelenskıy, “Bu yüzden Ukrayna ordusu, istihbaratımız, devletin savunmasına katılan her insan bugün, bir halk, bir devlet gibi hayatta kalmamızın tek ve işe yarayan garantisidir.” diye kaydetti.

"RUS ORDUSU İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERDEN ÇEKİLMELİ"

Öte yandan, Ukrayna’nın müzakerelere bağlı olduğunu ve müzakere sürecini sürdüreceğini söyleyen Zelenskıy şu ifadeleri kullandı:

Bizim, devletimiz ve egemenliğimiz için gerçek güvenlik garantileri olmalıdır. İnsanlarımız için. Rus ordusu işgal altındaki bölgelerinden çekilmeli. Ukrayna toprak bütünlüğü ve egemenliği garanti altına alınmalıdır. Egemenliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusunda hiçbir taviz verilemez ve verilmeyecektir.” 

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna halkıyla ilgili kararların tek bir kişi veya herhangi bir siyasi görüşe sahip bir grup insan tarafından değil, tüm halk tarafından alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

https://qha.com.tr/multimedya/kirimoglu-onemli-olan-kirim-in-statusu-konusunda-rusya-ile-konusmaya-baslamaktir/390198/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.