SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya esirleri yargılarsa müzakere ihtimali kalmayacak

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2022 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2022 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rusya esirleri yargılarsa müzakere ihtimali kalmayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Bağımsızlık Günü için dün gece yaptığı konuşmada, işgalci Rusların Mariupol’deki esirleri yargılaması durumunda herhangi müzakerenin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 24 Ağustos’ta kutlanacak Ukrayna Bağımsızlık Günü ve Ukrayna’nın direnişi için dün gece saatlerinde bir video yayınladı. Zelenskıy, Rus işgalcilerin Mariupol’de esir aldıkları Ukraynalı direnişçiler için bir sözde mahkeme kurgulaması durumunda herhangi bir müzakerenin yapılmayacağını söyledi.

https://youtu.be/DJQBGBqtMOA Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın dün gece yayımladığı video

İyi geceler Ukraynalılar!

Tüm koruyucularımız!

Direnişimizin 180. günü ve yeni bir hafta başlıyor.

Bu hafta, ana tatilimiz olduğu için her yıl dört gözle beklediğimiz hafta. Bu hafta Ukrayna’nın tatili, Bağımsızlık Günümüz. Ve işgalciler bu haftanın kesinlikle böyle bir şey olmasını beklemiyordu... Altı ay süren böylesine vahşi bir savaşın ardından topraklarımızda ve başkentimizde bağımsızlığımızı kutlayacağımızı hayal dahi edemezlerdi.

Ancak öyle oldu. Burası bizim toprağımız. Bu, kimsenin değiştiremeyeceği ve kimsenin elimizden alamayacağı bağımsızlığımız. Ve sizler de bunun böyle olduğunu biliyorsunuz. Ukrayna'daki herkes bunu hissediyor. 180 gündür, neredeyse altı aydır, halkımızın mutlak çoğunluğu Ukrayna'nın zaferine ulaşacağımızdan şüphe duymuyor.

Birleştik, artık onlarca yıldır olmadığımız kadar eminiz. Ve bu birlik bizim gücümüzün, kudretimizin temellerinden geliyor ve bundan dolayı Rus teröristlerin ana hedeflerinden birini oluşturuyor. Ukraynalıların duygularına, halkımızın ruhlarındaki yaralara tıpkı şehirlerimize saldırdıkları gibi saldırıyorlar... Acımasızca, alaycı bir şekilde saldırıyorlar. Ama farklı bir silahla. Ve sadece propaganda ile değil, sadece yalanlarla değil. İnsanlara, en büyük acıyı, en büyük zorlukları çeken herkese işkence etmek, Rusya için olağan hale gelen korkunç baskı araçlarından biridir.

Ve şimdi medyada, Mariupol'de işgalcilerin esiri olan savaşçılarımızın kesinlikle iğrenç ve saçma bir gösteri duruşması için hazırlandığına dair yeterince haber var.

İşgalciler ne düşünürlerse düşünsünler, ne planlarlarsa planlasınlar, devletimizin tepkisi kesinlikle net olacaktır. Bu aşağılık göstermelik yargılama gerçekleşirse, halkımız tüm anlaşmalara, tüm uluslararası kurallara aykırı olarak bu sahneye çıkarılırsa ve istismar edilirse; bu, herhangi bir müzakerenin imkansız olduğu çizgi olacaktır. Rusya kendini çekecek. Artık konuşma olmayacak. Devletimiz her şeyi söyledi.

Ukrayna'nın tüm ortakları, terörist devletin bu hafta için neler hazırlayabileceği konusunda bilgilendirildi.

Bugün Cumhurbaşkanı Macron ile tüm tehditler hakkında konuştum. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm bunlardan haberdar oldu. BM Genel Sekreteri'nin de tepki göstereceğine eminim. Onlar ve diğer dünya liderleri bizden uygun sinyaller aldılar. Herkes her şeyi anlıyor. İşgalcilerin ne yaptığını ve neyi tehdit ettiğini anlıyorlar. Ve Ukrayna'nın buna müsamaha göstermeyeceğini de anlıyorlar. Ukrayna’nın insanlarına eziyet edilmesine tahammülü yoktur: Onlar (Mariupol’deki savaşçılar) vatanlarının kahramanları, kendi topraklarındaki işgalcilere karşı halklarının özgürlüğünü savundular.

Savaş zamanlarında bile kurallar olmalı.  Dünyanın gücü kesinlikle herhangi bir devleti, herhangi bir teröristi bu kuralların gücü altına almaya yeter.

Tüm Ukraynalılar olarak hepimiz bir şeyi hatırlamalıyız: ne olursa olsun, hedefimiz zaferdir.

Ne olursa olsun, her şeye rağmen zafere doğru gidiyoruz.

Ne olursa olsun, tüm savaşçılarımıza şan olsun!

Ukrayna her şeyin üstünde! Ukrayna'ya zafer!

Volodımır Zelenskıy AYRILIKÇI TERÖRİST PUŞİLİN’DEN AÇIKLAMA

Rus yanlısı ayrılıkçı terörist ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Denis Puşilin Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın yayınladığı video ile açıklama yaptı. Teröristbaşı Puşilin, Volodımır Zelenskıy'ın taleplerinin Mariupol'da Ukraynalı savaş esirleri hakkında bir mahkeme düzenleme planlarını etkilemeyeceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.