SON DAKİKA
Hava Durumu

Zakayev: Ukrayna Dağıstan’ın bağımsızlığını da tanımalı

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zakayev: Ukrayna Dağıstan’ın bağımsızlığını da tanımalı

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Ahmed Zakayev, Ukrayna’nın Dağıstan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını da tanıması gerektiğini ifade etti. Bununla birlikte Zakayev, Kuzey Kafkasya Halkları Konfederasyonu kurmayı planladıklarını belirtti.

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Ahmed Zakayev, Glavkom haber sitesine verdiği röportajda, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın bağımsızlığını tanıdıktan sonra Ukrayna’nın Dağıstan Cumhuriyetinin bağımsızlığını da tanıması gerektiğini söyledi. Ayrıca röportajda Kuzey Kafkasya Halkları Konfederasyonunu gündeme getiren Zakayev, “Çeçen İçkerya hükumeti olarak Kuzey Kafkasya Halkları Konfederasyonunun yeni bir biçimini öneriyoruz. Bunların hepsi uluslararası gözetim altında gerçekleşecek. Kafkasya’da hiçbir savaşın olmayacağını kamuoyuna açıklayacağız.” dedi.

Ukrayna Parlamentosu, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın bağımsızlığını tanıyan karar tasarısını onayladı. Kararda; Çeçen Cumhuriyeti İçkerya, Rusya Federasyonu tarafından geçici olarak işgal edilen toprak olarak tanındı ve Çeçen halkının soykırımı kınandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.