SON DAKİKA
Hava Durumu

YTB'den Ukrain ve Kırım Tatarı gençlere destek

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YTB'den Ukrain ve Kırım Tatarı gençlere destek

YTB, Rusya'nın açtığı savaş nedeniyle can güvenliği tehlikesi yaşayarak Türkiye'ye sığınan Ukrain ve Kırım Tatarı gençlere eğitim desteği vermeyi sürdürüyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ukrayna ve Kırım'a yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. YTB, Rus saldırıları altında yaşam mücadelesi veren Ukraynalı vatandaşların yardımına koşuyor. Ukrayna'daki savaştan dolayı eğitimine ara vermek zorunda kalan pek çok Ukraynalı vatandaş YTB sayesinde eğitimine devam edecek.

YTB'nin eğitim destekli açıklamasında, 2021'de Ukrayna’dan Türkiye Burslarına bin 210 kişinin başvurduğunu, bugüne kadar Türkiye Bursları kapsamında Ukrayna’dan bin 400 öğrencinin desteklendiği ve halihazırda 110 Ukraynalı öğrencinin de burs alarak eğitimlerine devam ettiğini kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'de eğitimini tamamlayarak mezun olan 430 öğrencinin olduğu belirtildi. YTB tarafından geliştirilen Ukrayna-Türkiye Dostluk Projesi kapsamında Ukrain ve Kırım Tatarı pek çok gencin İstanbul, Ankara ve Çanakkale'de turistik geziye götürüldüğü bildirildi.

KIRIM TATARLARINA DESTEK SÜRÜYOR

YTB, 2018 yılından bu yana desteklenen "Kırım Ailesi Okulu" projesi kapsamında 125 Kırım Tatar öğrencinin dört grupta hafta sonları ana dil ve tarih, müzik, folklor, el işleri konularında eğitim aldığı açıklandı. Proje çerçevesinde okul öncesi öğretmenlere yönelik eğitim programı kapsamında ise 19 öğretmene de 120 saat eğitim verildiği ifade edildi. 2019 yılında Kırım Tatar Gençlik Kurultayının düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, 300 Kırım Tatarına bu platformda yer alma fırsatı verildiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.