SON DAKİKA
Hava Durumu

Uygur kıza sansür uygulayan TikTok'tan özür açıklaması geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uygur kıza sansür uygulayan TikTok'tan özür açıklaması geldi

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kampları ve kültürel soykırım uygulamalarını bir video ile TikTok hesabından paylaşan Feroza Aziz'in hesabı TikTok tarafından askıya alınmıştı. Söz konusu videonun sosyal medyada viral olmasından sonra yaşanan bu uygulama, Çin merkezli TikTok'un Doğu Türkistan'daki zulme sansür uyguladığını gözler önüne serdi.

TikTok'un sansür hamlesi sosyal medyada ve uluslararası basında büyük tepki ile karşılaştı. Bunun sonucunda TikTok, Feroza Aziz'in hesabındaki engeli kaldırarak bir özür mesajı yayınladı. TikTok yayınladığı mesajda ise çelişkili ifadeler kullandı. TikTok'un ABD'deki Güvenlik Masası Başkanı Eric Han tarafından yayımlanan mesajda, Aziz'in profilinin söz konusu videodan dolayı değil daha önce çektiği alakalı olmayan bir videodan dolayı askıya alındığını iddia etti.

TİKTOK'UN AÇIKLAMASI GÜVENİLİR DEĞİL

TikkTok ayrıca kullanıcıdan özür dilediğini ve askıya alma sistemini tümüyle yeniden gözden geçireceklerini belirtti. Feroza Aziz ise özür mesajı ve hesabın yeniden kullanıma açılması hakkında sosyal medya hesabından, şu açıklamayı yaptı:

"GÜNCELLEME: TikTok bir özür mesajı yayınladı ve bana hesabımı geri verdi. Onların hesabımı, daha önce silinen hesabımdaki silinen bir video yüzünden askıya aldıklarına inanıyor muyum? Hem de Uygurlar ile ilgili üç video çektikten sonra? Hayır."

Feroza Aziz ayrıca basın kuruluşlarına verdiği açıklamada, "TikTok yaptığı skandalı kapatmaya çalışıyor. Onların bundan kurtulmasına izin vermeyeceğim." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.