SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrpoşta’dan "Kırım Tatar çiböreği" pulu

Ukrpoşta’dan "Kırım Tatar çiböreği" pulu

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrpoşta’dan "Kırım Tatar çiböreği" pulu

Kırım Tatarlarının milli lezzeti çiböreğin tasvirinin yer aldığı görsel, Ukrayna’da posta puluna ve zarfa basıldı. "Kırım Tatar çiböreği" adını taşıyan posta pulu projesi, 2018 yılında başlatılan milli yemekler serisi kapsamında hayata geçirildi.

Ukrayna milli posta teşkilatı Ukrpoşta, Kırım Tatarlarının milli yemeği çiböreğin resminin bulunduğu posta pulları ve zarfları bastı. “Kırım Tatar çiböreği” isimli posta pulu ve zarfının tanıtımı, dün Kıyiv’de Ukrpoşta Genel Müdürü Igor Smilyanskıy ve Kıyiv’de faaliyet gösteren Eski Kırım restoranının sahibi Alimdar Bilalov’un katılımıyla gerçekleşti. 

"KIRIM'IN UKRAYNA TOPRAĞI OLDUĞUNU BİR KERE DAHA HATIRLATIYORUZ"

Ukrpoşta Genel Müdürü Igor Smilyanskıy tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, “Kırım Tatar çiböreği isimli posta pulunu basarak, bir kere daha Kırım’ın yerli halkına verdiğimiz desteği sergiliyoruz ve Kırım’ın Ukrayna toprağı olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tanıtım etkinliği sırasında Eski Kırım restoranı aşçısı çiböreğin nasıl yapıldığını gösterdi ve misafirlere çibörek ikram edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.