SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı eski futbolcu Andriy Şevçenko, United24 temsilciliğini üstlendi: Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olacak

Ukrayna futbolunun önemli ismi Andriy Şevçenko, Rus saldırıları altında tahrip olan Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olacağını, bunun için oluşturulan United24 oluşumuna katılarak ilk ünlü temsilcisi olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı eski futbolcu Andriy Şevçenko, United24 temsilciliğini üstlendi: Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olacak


Ukrayna futbolunun önemli ismi Andriy Şevçenko, Rus saldırılarıyla tahrip olan Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olacağını, bunun için de oluşturulan "United24" oluşumuna katıldığını ve ilk ünlü temsilcisi olduğunu duyurdu.



Eski futbolcu Andriy Şevçenko, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile tanıştığını ve Ukrayna için düzenlenen bağış kampanyası United24'e katılan ilk ünlü temsilci olduğunu duyurdu. İşgalci Rus güçleri tarafından Ukrayna'ya zarar verildiğine şahit olduğunu söyleyen Şevçenko, Ukrayna'nın yeniden inşası ve ihtiyaçları için yardımcı olacağını belirtti. Şevçenko, "Ben bu gelişmenin (United24) bir parçası oldum. Benim için Ukrayna, anavatanımdan daha fazlası" ifadelerini kullandı.



Ukraynalı eski futbolcu Andriy Şevçenko, savaşın 3’üncü ayında Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’i görmek için başkent Kıyiv’e gittiğini anlattı. Londra'da yayımlanan ve Birleşik Krallık'ta dağıtılan bir İngiliz ulusal sabah gazetesi olan İ News’e konuşan futbolcu Şevçenko, “Bulunduğum trende çok fazla aile vardı. Sabah vardığımızda eşlerini ve çocuklarını bekleyen askerler gördüm. Ailelerin kucaklaşıp öpüşerek birleştiğini görmek çok duygusal bir andı” dedi.



Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile tanışan Şevçenko, “Odaya girdiğimde ve onu gördüğümde de çok duygusal bir andı. Onu uzun zamandır tanıyorum. Geleceğe ve Ukrayna’ya nasıl yardım edeceğimiz konusunda konuştuk” açıklamasında bulundu.





UNİTED24 BAĞIŞ KAMPANYASINDA ŞİMDİDEN 54 MİLYON STERLİN TOPLANDI

Şevçenko, Zelenskıy’ın kendisini; savunma ve mayın temizleme, tıbbi yardım ve Ukrayna’nın yeniden inşası için bağış kampanyası United24’ün ilk ünlü büyükelçisi olmaya davet ettiğini belirtti. Şevçenko, “Elimden geldiğinde ülkeme yardım etmeye çalışıyorum, şimdiden 54 milyon Sterlin toplandı” bilgisini kaydetti. Şevçenko, Rusya’nın saldırılarına maruz kalan Ukrayna’da; gıda, ilaç, tıbbi ekipman, hastanelerde, okullarda ve yollarda altyapının yeniden sağlanması için gerekli malzemelere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.



"HER GÜN 100-200 UKRAYNALI HAYATINI KAYBEDİYOR"

Ukrayna’da kahramanlık hikayeleri duyduğunu, halkın işgalcilere karşı son derece güçlü bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Şevçenko, “Ukraynalılar, Rus işgaliyle savaşmak için kendilerini ortaya koyuyorlar. Her gün canını ortaya koyan 100-200 Ukraynalı savaşta hayatını kaybediyor” dedi. Şevçenko, “Ön cephede hayatlarını bırakan insanları tanıyorum, askerleri tanıyorum, savunmada kalan insanları tanıyorum, bazı ebeveynler çocuklarını, savaşa katılırken büyükanne ve büyükbabalarına bırakıyor” ifadelerini kullandı.



Rusya’nın başlattığı savaşta, Ukrayna’nın muhtelif kentleri işgal altında kalıyor, orada siviller ve alt yapı sistemleri işgalciler tarafından hedef alınıyor. Ukrayna’nın Mariupol şehri başta olmak üzere diğer şehirlerin durumuna da değinen Şevçenko, “Mariupol tren istasyonunda sivillere saldırı oldu. Ruslar, Buça’yı, Gostomel’i, Harkiv’i terk ettiğinde neler olduğunu gördük, bu suçlar için söylenebilecek hiçbir kelime yok” yorumunu yaptı.



İlgili haber: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak: Buça'da siviller elleri arkadan bağlanarak katledildi



ŞEVÇENKO, UKRAYNA'YA DAİR YALAN HABERLER HAKKINDA KONUŞTU

Ukrayna’ya dair yalan haberlerin dolaşmasına tepki gösteren Şevçenko, Kıyiv’e neden olan hasarı gördüğünü söyledi. Şevçenko, “Eski bir profesyonel futbolcu Matt Le Tissier, Nisan ayında Buça ile ilgili basında çıkan haberlere güvenilmemesi gerektiğiyle ilgili bir Tweet atmıştı. Daha sonra bunu sildi, ancak The Times ile yaptığı röportajda Mariupol’deki yıkımın fotoğraflarının “tahrif edildiğine” olan inancını sürdürdü. Bu asılsız iddialarda bulunan Le Tisser ve diğerlerine ne denir? Verebileceğim en iyi cevap şu: Ukrayna’ya gidin. Gidip her şeyi gözlerinizle görebilirsiniz. Ben orada oldum, biliyorum” dedi.



Ukrayna ziyaretinde yaşananları gördüğünü dile getiren Şevçenko, "Gerçeği biliyorum, neler olduğunu biliyorum. Kızacak zamanım yok. Ülkeme yardım etmek istiyorum, insanlara yardım etmek istiyorum. Yaptığım şey bu. Kimseye cevap vermek istemiyorum. Ama benim görüşüm: Bir şeye inanmıyorsanız ve şansınız varsa oraya gidin. Beynini kullan. Acele etme. İnsanlarla konuş, inanmıyorsan her şeyi gör. Gerçeği kendin bulacaksın” ifadelerine yer verdi.



ANDRİY ŞEVÇENKO UKRAYNALI AİLELERE YARDIM EDİYOR

Ukrayna’daki savaşta can güvenliği tehlikesi yaşayan ve oradan ayrılmak zorunda kalan ailelerle ilgilendiğini belirten Şevçenko, “Onlara her konuda yardım ediyorum, burada bize yakın iki aile var. Daireyi kiralıyoruz, iş bulmalarına yardımcı oluyoruz, çocukların okula gitmelerine yardımcı oluyoruz. Ülkeye taşındığınızda, kendi hayatınızı yaşamaya başlamanız gerekir. Bu çok önemli” dedi.



"BİRLEŞİK KRALLIK'IN UKRAYNA'YI NE KADAR GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLEDİĞİNİ GÖRDÜM"

Birleşik Krallık’ın Ukrayna’ya verdiği desteğe değinen eski futbolcu Şevçenko, “Parlamentoyu izliyordum, Boris Johnson'ı (Birleşik Krallık Başbakanı) ve Ukrayna'yı ne kadar güçlü bir şekilde desteklediğini izliyordum. Ukrayna'ya gitmek inanılmazdı. Aslında fiziksel olarak oraya gitmek ve Volodımır Zelenskıy ile konuşmak, herkese Büyük Britanya halkının Ukrayna'ya yakın kaldığına dair inanılmaz bir mesaj verdi. Bu sadece hükümetten değil, halkın tepkisini gördüm. İnsanlara gerçekten dokundu, bunun için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



Zelenskıy'ın kendi halkına ve dünyaya neden bu kadar ilham verdiğinin sorulması üzerine Şevçenko, “Gerçekten liderliği ele geçirdi. Ülkeyi terk etmemeye karar verdi, insanları birleştirdi. Hepimiz, özellikle ilk iki haftada bu durumun ne kadar zor olduğunu biliyoruz, farklı şekillerde ve farklı yönlerden çok fazla saldırı oldu. Ama o güçlü kaldı” dedi.





ANDRİY ŞEVÇENKO: UKRAYNA PES ETMEYECEK

Şevçenko röportajına, “Dünyanın geri kalanıyla konuştu ve diğer demokratik ülkeleri Ukrayna'ya yardım etmeye çağırdı. Bu onun güçlü mesajıydı: Ukrayna pes etmeyecek, Ukraynalılar ülkelerini savunmaya çalışacaklar çünkü bu bizim görevimiz, burası bizim evimiz. Burada kalacağız, onu savunmak için tüm haklara sahibiz” sözlerini ekledi.



Şevçenko’nun Ukrayna halkına dair söyledikleri ise şöyle:



“Ukraynalılar çok iyi insanlar, alçakgönüllü, açık ve çalışkan. Bağımsızlığımız olduğu için kültürümüzü ve dilimizi geliştirmeye çalıştık. Biz büyük bir ülkeyiz ve 30 yıldır inşa ediyoruz. Bunların hepsini almak isteyen birinin içeri girdiğini görmek oldukça zor.

Benim için Ukrayna, anavatanımdan daha fazlası. Profesyonel bir sporcu olmak, ülkemi temsil etmek ve beş yıl boyunca antrenörü olmak benim için her zaman büyük bir onur olmuştur.

İnsanlar uzun zaman çok çalışıyor, istihdam yaratıyor, ülkeyi geliştiriyor, aile yetiştiriyor ve sonra bir gün içinde bunların hepsini kaybedebileceğimizi anlıyorsunuz.

Misyonumu tamamlamak, para toplamak, insanlarla tanışmak, Ukrayna hakkında konuşmak için geri dönmeliyim. Çok çalışmam ve yardım etmem gerekiyor.”





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.