SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Rusya müzakere heyetleri, İstanbul'da bir araya geldi

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin İstanbul'daki müzakere toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Rusya müzakere heyetleri, İstanbul'da bir araya geldi

Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin İstanbul'daki toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başladı. Üç saate yakın süren görüşmelerin ardından heyetler ayrı ayrı basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde başlayan Ukrayna-Rusya müzakere heyetleri toplantısına, sabah önce Ukrayna, ardından Rusya heyeti geldi. İstanbul'da iki gün devam edeceği planlanan müzakereler, Erdoğan'ın açılış konuşmasın ardından başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında, "Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz. Gelinen aşama itibarıyla heyet üyeleri olarak sizler tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Rusya ve Ukrayna müzakere heyet başkanları ön görüşme gerçekleştirdi.

Açıklama yok.

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme başladı.

İstanbul'daki müzakerelerde Ukrayna heyeti üyeleri:

Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak Halkın Hizmetkarı Parti Grubu Başkanı David Arahamiya, Milletvekili Andriy Kostin, Kırım Platformu Milletvekilleri Birliği Eş Başkanı, Milletvekili Rüstem Umerov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mıkola Toçıtskıy, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kırılo Tımoşenko, Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleksandr Çalıy.

Resim

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, müzakerelerin ana amacının Ukrayna için uluslararası güvenlik garantilerinin sağlanması olduğunu belirterek, “Yalnızca bu anlaşmayla savaşı Ukrayna’nın ihtiyacı olduğu gibi bitirebiliriz” dedi

Daha önce, Belarus'ta bir araya gelen ve sonra çevrimiçi olarak devam eden heyetler toplantısının, Erdoğan'ın taraflarla yaptığı temasları sonucunda, İstanbul'da gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.