SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasayı kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2022 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasayı kabul etti

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Siyasi tutsaklara ve ailelerine sosyal güvence sağlayan yasaya, 288 milletvekilli destek verdi.

Ukrayna Parlamentosu, dün “Ukrayna’ya karşı yürütülen silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı gerçeği tespit edilen kişilerin ve onların ailelerinin sosyal ve yasal korunmasına dair” başlıklı yasa tasarısını kabul etti. Kabul edilen yasa tasarısı, işgalci devlet ve ona bağlı kurumlar tarafından Ukrayna bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savundukları için alıkonulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve kolluk kuvvetleri görevlilerini kapsıyor. Ayrıca yasa, işgalci devletin, Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri saldırganlık sonucu alıkonulan ve 12 Ağustos 1949 tarihli Savaş Zamanında Sivillerin Korunmasına İlişkin Cenevre Sözleşmesinin koruma altına aldığı sivilleri de kapsıyor.

Ukrayna’ya karşı silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlükten yoksun bırakıldığı gerçeğini tespit etmek için özel bir komisyonun kurulmasını öngören yasa tasarısı, ayrıca siyasi tutsaklara ve ailelerine yıllık veya tek seferlik devlet mali destekleri gibi bir takım sosyal güvenceler sağlıyor.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ankara’da Kırım Haber Ajansına siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısını değerlendirmişti:

https://www.youtube.com/watch?v=r5AdhJHdwAg&t=57s
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.