SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu sıkıyönetim yasasını 90 gün uzattı

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2022 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu sıkıyönetim yasasını 90 gün uzattı

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), ülkedeki sıkıyönetim yasasını 21 Kasım'a kadar uzattı. Genel seferberlik halini de içeren yasa kapsamında sıkıyönetim 90 gün daha devam edecek.

Ukrayna Parlamentosu 15 Ağustos Pazartesi günü yaptığı genel kurul toplantısında, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın sıkıyönetim ve genel seferberliği 90 gün uzatmak için çıkardığı kararnameyi onadı.

328 milletvekilinin oy kullandığı toplantıda, sıkıyönetim yasasıyla beraber genel seferberlik de 23 Ağustos 2022 saat 05:30'dan itibaren 90 gün süreyle uzatıldı. 

Zelenskıy, 14 Ağustos’ta yaptığı açıklamada sıkıyönetim uygulamasının uzatılması için "Ukrayna Parlamentosu sıkıyönetim ve genel seferberliğin uzatılması konusunda bir karar vermek zorunda kalacak. Ukrayna her zaman barış için çabaladı ve birçok kez çeşitli müzakere formatlarında Rus yönetimine teklifte bulundu. Ancak, şimdilik Rusya teröre inanıyor, propaganda illüzyonlarının büyüsüne kapılıyor ve hâlâ çeşitli şantaj biçimleriyle sözde bir şeyler başarabileceğini umuyor” sözlerine yer vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.