SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Okyanus şirketi, Türkiye ile korvet üretimi hakkında memorandum imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2020 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Okyanus şirketi, Türkiye ile korvet üretimi hakkında memorandum imzaladı

Ukrayna'daki Okyanus gemi inşa şirketi, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte Ukrayna donanması için korvet sınıfı gemi inşası projesinin hayata geçirileceğini bildirdi. Proje için Türkiye ve Ukrayna'dan yetkililer arasında imzalar atıldı.

Ukrayna'nın Mıkolayiv şehrindeki Okyanus gemi inşa şirketi, Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı ile Ukrayna donanması için bir dizi korvet sınıfı gemi inşa etme projesinin hayata geçirilmesine ilişkin memorandum imzaladı.

UKRAYNA VE TÜRKİYE ARASINDA KORVET ÜRETİMİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Şirketten bugün yapılan açıklamada, "Okyanus gemi inşa şirketi, Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanları arasında Ekim 2020'de Ankara'da yapılan görüşme sırasında imzalanan Askeri Çerçeve Anlaşması ve bu yıl 14 Aralık'ta Kıyiv'de taraflarca imzalanan korvet yapımı sözleşmesini hayata geçirmek üzere Ukrayna donanması için bir dizi korvet inşa etme projesini uygulamaya yönelik ortak faaliyetler konusunda Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı ile bir memorandum imzaladı." denildi.

Projenin hayata geçirilmesi için Türk tarafının Ukrayna'daki gemi inşa şirketlerinin teknik imkanlarını denetlediğinin kaydedildiği açıklamada, "İşletmenin benzersiz teknik imkanları, profesyonel kadrosu ve üretim varlıklarının modernizasyonu için mevcut program dikkate alınarak Okyanus gemi inşa şirketi korvet programına dahil edildi." ifadesine yer verildi.

SAVUNMA SANAYİİ İŞ BİRLİĞİ, 14 ARALIK'TA RESMİ OLARAK DUYURULMUŞTU

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in 14 Aralık'ta Kıyiv ziyaretinde Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalandığı bildirilmişti. Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran bu projeler ile öncelikle Karadeniz-Azak Denizi bölgesinde güvenliği artırmak için Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Ekim ayında Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy’ın Türkiye ziyareti esnasında, Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ile Türkiye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir arasında savunma sanayi projeleri kapsamında iyi niyet beyanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.