SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'in hava savunması güçlendirildi

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'in hava savunması güçlendirildi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2022 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2022 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'in hava savunması güçlendirildi

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e son günlerde işgalci Rus ordusu tarafından kamikaze İHA'ları ile düzenlenen hava saldırıları nedeniyle başkent Kıyiv'in hava savunması güçlendirildi.

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kıyiv ve çevresindeki kritik altyapı tesislerini hedef alması Ukrayna yönetimini harekete geçirdi. Şehrin kritik altyapı tesislerine ilişkin hava savunmasını güçlendirme amacıyla adım atıldı. Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, şehrin hava savunmasının güçlendirilmesine ilişkin açıklama yayımladı.

KIYİV BELEDİYE BAŞKANI: ORDU BANA GÜVENCE VERDİ, ENERJİ TESİSLERİMİZİN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ

Kliçko, Ukrayna ordusu ile yaptığı görüşmede, Kıyiv'in hava savunmasının güçlendirilmesiyle ilgili çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Kliçko, "Enerji ve kritik altyapı tesislerimizin korunması çok önemli. Bu yönde hava savunma sistemlerimizin güçlendirildiğine dair bana güvence verdiler" açıklamasını yaptı.

KIYİV VE ÇEVRESİ ARTIK KAMİKAZE İHA'LARINA KARŞI KORUNACAK

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son kamikaze İHA saldırılarının ardından başkent Kıyiv'in artık bu provokatif saldırılara maruz kalmayacağına işaret etti. Kıyiv'in kritik altyapı ve enerji tesislerine yönelik kamikaze saldırıları nedeniyle Kıyiv ve çevresinde enerji tasarrufu için uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.